Campionul uitat de autorităţi. Alin Marian ar putea reprezenta România la Olimpiada din 2012 însă autorităţile nu au bani ca să-l ajute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campion naţional la Taekwondo, Alin Marian ar avea şansa să reprezinte România la Olimpiada din 2012, însă are nevoie de bani pentru asta.  Autorităţile locale spun că sunt slabe şanse să-l ajute financiar, din cauză că anul acesta este unul foarte dificil.

Pentru a participa la Olimpiada din 2012, organizată la Londra, Alin trebuie să participe întâi la precalificări, care se vor ţine în acest an în Coreea. Însă, se pare că, din cauza banilor, Alin nu va putea merge, pierzând astfel şansa de a reprezenta România la Olimpiada din Londra din 2012.

Fără sprijin financiar


„Taekwondo este, alături de judo, singurul sport olimpic dintre artele marţiale. Anul acesta am devenit campion naţional, ceea ce îmi dă şansa să particip la Olimpiada de la Londra de anul viitor. Însă, înainte de asta, trebuie să merg la precalificări în Coreea în acest an“, spune Alin. Pentru a participa la precalificări, Alin a estimat că ar avea nevoie de aproximativ 2.000 de euro, bani de transport, de cazare şi masă. O sumă nesemnificativă pentru multe cluburi , însă foarte mare pentru el. Alin nu se aşteaptă la niciun ajutor din partea autorităţilor, deoarece spune că le-a mai cerut şi până acum sprijinul şi nu i s-a acordat. „Am mers cu copiii pe care-i antrenez la diferite concursuri şi am făcut performanţă. Am cerut la primul concurs, în 2008, un mijloc de transport, dar mi s-a spus că nu se poate. De asemenea, anul acesta am vrut să organizez o competiţie aici la Zalău şi am făcut o cerere pentru a desfăşura concursurile la Sala Sporturilor. Nu mi s-a răspuns în timp util, am fost tot amânat de pe o săptămână pe alta şi până la urmă organizatorii au schimbat locul competiţiei. Acum se va desfăşura la Cluj”, povesteşte Alin.

An bugetar dificil

Primarul municipiului Zalău, Radu Căpîlnaşiu, spune că banii pentru cluburile sportive au fost deja împărţiţi la ultima şedinţă de Consiliu Local şi că, probabil, acum e prea târziu ca să mai primească ceva. „Toată lumea aşteaptă bani de la Primărie. Anul acesta va fi foarte dificil, mai dificil chiar decât anul trecut. S-ar putea chiar să nu putem închide capitole bugetare la sfârşitul anului. Şi cu echipa de volei, şansele ca ea să ajungă campioană sunt foarte mari. Însă intrarea ei în Champions League va implica costuri ridicate pe care nu ştiu cum vom putea să le acoperim”, spune Radu Căpîlnaşiu.
Contactat de „Adevărul de Seară“, directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport (DJTS) Sălaj, Adrian Fărcaş, afirmă că instituţia pe care o conduce nu poate finanţa acest gen de deplasări, în schimb poate face lobby şi-i poate ajuta pe sportivi să găsească surse de finanţare în alte părţi. „El poate depune un proiect la noi pentru finanţare de la Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, dar s-ar putea ca banii aceia să ajungă târziu. Însă vom încerca să-l ajutăm în alt mod, dacă se poate”, declară directorul DJTS Sălaj.


Declaraţie

 „Visul oricărui sportiv este să ajungă la Olimpiadă. Am vorbit cu cei de la alte cluburi din ţară şi toţi primesc sprijin de la autorităţi. La noi nu se poate, nu ştiu de ce, cu toate că facem performanţă”
 Alin Marian, campion naţional la Taekwondo

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite