Campanie electorală cu urmări penale. PDL îşi reclamă adversarii politici la poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Bode a susţinut joi o conferinţă de presă alături de Dinu Iancu Sălăjanu şi Septimiu Ţurcaş
Lucian Bode a susţinut joi o conferinţă de presă alături de Dinu Iancu Sălăjanu şi Septimiu Ţurcaş

Preşedintele PDL Sălaj, Lucian Bode, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că actuala campanie electorală a fost cea mai grea campanie electorală de când face el politică şi pune această apreciere pe seama "nesimţirii" adversarilor săi politici.

Bode a dat ca exemple "jigniri fără limite, fără precedent", la adresa sa şi a candidatului PDL pentru Primăria Şimleu Silvaniei, Septimiu Ţurcaş, schimbarea din funcţie a angajaţilor Romsilva care sunt pe listele PDL, ameninţări lansate la adresa susţinătorilor PDL în Chieşd şi Someş Odorhei respectiv la adresa candidatului PDL la primărie - în Lozna, dar şi distrugeri ale bannerelor şi afişelor electorale (10 - 12 bannere tăiate pe la mijloc într-o singură noapte în Nuşfalău, Zăuan, Ip, Marca, Cosniciu, plus bannerele tăiate în prima zi de campanie la Meseşenii de Jos).

Angajat Transurbis, posibil autor al distrugerii de la Sânmihaiu Almaşului

Referitor la distrugeri, Bode a detaliat un caz petrecut în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 23.00, la Sânmihaiu Almaşului, când liderul PDL susţine că "lipitori USL" au coborât dintr-o maşină aparţinâdn SC Transurbis SA (societatea de transport în comun din Zalău), şi au tăiat bannerul candidaţilor PDL taman în faţa camerelor de supraveghere ale postului de poliţie. Tot ei - susţine Bode - ar fi distrus în aceeaşi noapte tot afişajul din comună şi de pe toată Valea Almaşului. Liderul PSD declară că acuzaţiile sale sunt susţinute de imaginile surprinse de camerele video ale poliţiei şi spune că oamenii legii fac deja cercetări în acest caz, după ce a făcut sesizare atât în acest caz, cât şi în celelalte cazuri de distrugere din alte localităţi ale judeţului.

"Pură coincidenţă"

Purtătorul de cuvânt al SC Transurbis SA, Paul Maghiu, spune că prezenţa maşinii societăţii pe imaginile înregistrate de camerele video este "o pură coincidenţă". "Un angajat al Transurbis, cu delegaţie pentru ziua de serviciu, s-a deplasat ieri la Cluj napoca în vederea negocierii unui contract pentru achiziţia de piese auto pentru parcul societăţii. La ora respectivă, 23.00, se întorcea de la Cluj pe acolo", explică Maghiu, precizând că angajatul Transurbis nu ar avea, de fapt, legătură cu distrugerea bannerului şi afişelor.

Dacă aşa este vor decide poliţiştii, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj confirmând pentru Adevărul că a fost formulată în această dimineaţă o sesizare în acest sens şi că se fac cercetări.

12 incidente electorale înregistrate până acum

Potrivit reprezentantului IPJ, în perioada 11 mai – 7 iunie, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj s-au înregistrat nu mai puţin de 12 incidente electorale, şapte în mediul rural (Sălăjeni, Crişeni, Sărmăşag, Marca, Gâlgău Almaşului, Gârbou) şi cinci în urban (Zalău, Jibou, Şimleu Silvaniei). Cazul de azi-noapte de la Sânmihaiu Almaşului nu a fost cuprins încă în această statistică.

Dintre cele 12 cazuri, şase au fost contravenţii la legea electorală, prin care s-a sesizat distrugerea şi degradarea afişelor electorale, precum şi afişarea mijloacelor de propagandă electorală în alte locuri decât cele permise potrivit prevederilor legale. O sesizare nu s-a confirmat. În cinci cazuri, persoanele vinovate au fost avertizate în scris, iar într-un caz s-a aplicat o amendă de 600 lei.

"În privinţa infracţiunilor, Poliţia a fost sesizată în şase cazuri, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi menţionarea în declaraţia de acceptare a candidaturii a unor date neadevărate – Sărmăşag; distrugere de bannere – Marca; violare de domiciliu, lovire şi alte violenţe şi ameninţare – Gâlgău Almaşului; insultă şi calomnie – Şimleu Silvaniei şi Gârbou; mită electorală – Zalău. În toate aceste dosare, poliţiştii fac cercetări pentru soluţionarea cu celeritate a acestora", precizează purtătorul de cuvânt al IPJ.

Rămâi pe zalau.adevarul.ro pentru a afla cele mai interesante informaţii din Sălaj despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012. 



Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite