Tăriceanu recomandă administraţiilor locale să taie din taxe şi impozite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul premeier s-a declarat interesat de maşinile de tuns iarba
Fostul premeier s-a declarat interesat de maşinile de tuns iarba

Liberalul Călin Popescu Tăriceanu, fost ministru al Economiei şi fost prim-ministru, a declarat joi, la Zalău, că le recomandă administraţiilor publice locale să ajute mediul de afaceri, aflat în criză, să păstreze locurile de muncă actuale, uşurându-le puţin situaţia prin reducerea taxelor şi impozitelor locale aplicate lor.

"Există o marjă nu foarte largă de manevră privind taxele şi impozitele locale vizavi de mediul de afaceri. Vă recomand, în măsura posibilităţilor, să încercaţi acest lucru, pentru că este normal ca în perioadă de criză administraţia publică să întindă o mână de ajutor agenţilor economici. Şi sunt absolut convins că în perioadă de bunăstare mediul de afaceri va returna înzecit acest ajutor", a declarat fostul premier, prezent joi, la Zalău, la deschiderea Expo Casa, un eveniment organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Sălaj şi Primăria Zalău. Expoziţia reuneşte 25 de agenţi economici din judeţ ce îşi expun până duminică produsele într-un cort amenajat în parcarea din spatele Primăriei.

Tăriceanu a participat la deschiderea Expo Casa

CLICK AICI PENTRU A VEDEA GALERIA

Călin Popescu Tăriceanu a apreciat că în acest moment "nu este nimic mai preţios decât păstrarea locurilor de muncă - bineînţeles, dacă se poate şi crearea unora noi - însă angajatorii au nevoie de ajutor în aceste vremuri grele. Aş dori, de aceea, să vă fac o sugesie: să aibă loc o discuţie între administraţia locală şi mediul de afaceri care să conducă la soluţii pentru uşurarea situaţiei agenţilor economici din Sălaj", a declarat el, de faţă fiind reprezentanţii unor agenţi economici din judeţ, dar şi şefii administraţiei publice locale şi judeţene.

Expo Casa se află la a XIX-a ediţie, fiind prima cu participare exclusiv din Sălaj. Până duminică, inclusiv, cei interesaţi găsesc acolo piese de mobilier, materiale pentru amenajări interioare, echipamente pentru uz gospodăresc, instalaţii sanitare, haine şi multe altele. "Este dovada că încă mai există economie şi comerţ în Sălaj", a declarat la deschiderea evenimentului Vasile Pădurean, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Sălaj


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite