Călătoreşti în Europa şi te afli într-o situaţie de urgenţă? Află aici numărul european unic de urgenţă la care trebuie să suni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul unic european pentru situaţii de urgenţă este 112
Numărul unic european pentru situaţii de urgenţă este 112

Sălăjenii care călătoresc în Europa şi care au nevoie de ajutor de urgenţă trebuie să ştie că pot apela numărul 112. Acesta este numărul unic pentru apeluri de urgenţă valabil atât pe teritoriul  ţării cât şi în Europa, la care se poate suna gratuit de pe telefoanul fix sau mobil pretutindeni în UE.

Toţi cetăţenii care călătoresc pe  teritoriul Uniunii Europene şi se află în situaţii de urgenţă pot apela numărul unic 112 pentru a primi ajutorul specific necesar: poliţie, salvare pompieri. Potrivit unor informaţii postate pe siteul Comisiei Europene, în urma unor sondaje, doar 34 la sută din persoanele care călătoresc frecvent şi doar 26 la sută dintre europeni ştiu că numărul 112 este numărul european unic pentru apeluri de urgenţă. În acest sens, pentru o bună informare instituţia demarează o noua campanie de informare la nivel European cu privire la numărul 112.

Numărul european unic de urgenţă 112 apelabil gratuit din orice reţea de telefonie fixă şi mobilă pretutindeni în UE este disponibil 24 din 24 de ore.  În tări precum Danemarca, Finlanda, Malta, Ţările de Jos, Portugalia, România şi Suedia s-a decis ca numărul 112 să devină unicul respectiv principalul număr naţional pentru apeluri de urgenţă.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite