Cad cărămizi pe Aleea Toamnei din Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucăţi de cărămidă pot cădea oricând în capul trecătorilor sau pe maşinile parcate în apropiere
Bucăţi de cărămidă pot cădea oricând în capul trecătorilor sau pe maşinile parcate în apropiere

Bucăţi de cărămidă şi tencuială se desprind aproape în fiecare zi de pe coşul unei foste centrale de cartier. Viorel Marian, directorul Uzinei Electrice, societatea care a administrat aceste spaţii până în iunie 2010, susţine că nu ştia de această problemă şi că, oricum, nu era de datoria instituţiei să facă reparaţiile.

Locuitorii din Zalău care trec pe Aleea Toamnei, din apropierea Catedralei Ortodoxe „Sfânta Vineri”, riscă să fie răniţi de bucăţi de cărămizi. Materialele de construcţii cad de pe coşul de fum ale unei foste centrale de cartier, care nu mai este folosită de aproximativ 15 ani.

Moştenire comunistă lăsată în paragină


„Trec aproape în fiecare zi cu nepotul meu prin zona fostei centrale. Am observat că după vânt puternic şi zile mai ploioase, se desprind bucăţi de material din coşul fostei centrale a CET-ului. E un pericol pentru trecători şi mai ales pentru copiii care se joacă în apropiere”, a reclamat Maria Pop, o pensionară de 64 de ani, care locuieşte în zonă.

Viorel Marian, directorul Uzinei Electrice, societatea care a administrat aceste spaţii până în iunie 2010, susţine că nu ştia de această problemă şi că, oricum, nu era de datoria instituţiei să facă reparţiile. „Cât timp ne-am ocupat noi de furnizarea agentului termic, aceste clădiri ne-au fost date în concesiune, deci nu eram proprietari. Coşul fostei centrale nu mai este funcţional de aproximativ 15 ani, dar este în proprietatea primăriei, aşa că ei ar trebui să se ocupe de reparaţii”, explică Marian.

Acesta a mai afirmat că fosta centrală şi, implicit, acel coş, au fost construite în urmă cu mai bine de 30 de ani, iar lucrări de reparaţii nu s-au prea făcut.

Coşul ar putea fi demolat

Primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu, admite că aceste spaţii au fost ignorate în ultimii ani, dar spune că situaţia se va schimba în perioada imediat următoare. „Din acest an, de furnizarea agentului termic în sistem centralizat se va ocupa firma RFV Distritem. Urmează ca ei să ne spună de ce spaţii au nevoie şi în funcţie de asta vom stabili ce vom face cu fostele centrale termice de cartier”, spune Căpîlnaşiu.

Mai mult, primarul afirmă că dacă firma RFV Distriterm nu va avea nevoie de acel spaţiu, primăria ar putea demola coşul de fum, care oricum nu mai este funcţional.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite