CRIZĂ Primăria nu găseşte investitori pentru Uzina Electrică. Demersurile de privatizare - abandonate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uzina Electrică a ieşit din insolvenţă în luna aprilie
Uzina Electrică a ieşit din insolvenţă în luna aprilie

Potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi supus aprobării consilierilor locali municipali la şedinţa de joi, 27 septembrie, Primăria propune „încetarea oricărui demers de privatizare a SC Uzina Electrică SA”. Decizia vine după ce nici la cea de-a doua licitaţie, care a avut ca termen limită de depunere a ofertelor date de 13 septembrie, nu s-a prezentat niciun investitor interesat să cumpere fostul CET din Zalău.

Administratorul public al oraşului, Radu Nistorescu, spune că nu se întrevede, degrabă, vreo nouă licitaţie. „Deocamdată, cel puţin, nu se pune problema să reluăm licitaţia, pentru că urmează sezonul rece şi trebuie să ne pregătim pentru a asigura energia termică. Ideea e că dacă astăzi nu e nimeni interesat, mă îndoiesc că peste două luni se va găsi cineva, mai ales dacă ţinem cont de criza economică din România şi din Europa”, explică el.


„Cel mai probabil, cu banii pe care Uzina Electrică îi are după reorganizare vor fi făcute retehnologizări, va fi cumpărat un cazan nou şi alte investiţii necesare acolo pentru a se putea asigura în bune condiţii furnizarea energiei termice în acest sezon rece”, a adăugat administratorul public, precizând că tot în şedinţa de joi va fi introdus pe ordinea de zi şi în proiect de hotărâre prin care serviciul de distribuţie a agentului termic să fie delegat către uzină. „Suntem încă în discuţii cu cei de la E-Star pentru a reuşi să găsim o formă legală”, ne-a declarat el.


Reamintim că operatorul serviciului de distribuţie a agentului termic, firma româno – maghiară E-Star, vrea să plece din Zalău, însă Primăria Zalău şi firma în cauză nu au reuşit încă să se pună de acord cu privire la condiţiile în care poate avea loc rezilierea contractului.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite