CFR-iştii din Jibou acuzaţi de furt de motorină, puşi în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 11 au fost puşi astăzi în libertate de judecătorii Curţii de Apel Cluj, care au admis recursurile făcute de avocaţii apărării. Cercetarea penală a lor continuă în stare de libertate, ei având obligaţia de a nu părăsi ţara până la finalizarea cercetărilor.

Judecătorii Curţii de Apel Cluj a admis astăzi recursurile formate de apărătorii celor cinci poliţişti TB şi şase angajaţi CFR din Jibou, acuzaţi la începutul lunii iunie de furt de motorină din locomotive. Avocaţii lor au făcut recurs la decizia de săptămâna trecută a Tribunalului Sălaj de respingere a cererii de eliberare sub control judiciar a celor 11. De asemenea, apărarea a făcut recurs şi la decizia Tribunalului de aprobare a cererii de prelungire a arestului preventiv, formulată de procurori. „Judecătorii au dispus ca de astăzi să se înlocuiască măsura arestării preventive cu obligaţia de a nu părăsi ţara, condiţii în care cel de-al doilea recurs, prin care ceream eliberare sub control judiciar, să nu-şi mai aibă rostul. Mai mult, decizia obţinută, adică obligaţia de a nu părăsi ţara, este chiar mai bună decât eliberarea sub control judiciar, pentru că înseamnă că nu se mai menţin temeiurile arestării“, susţine Balogh Robert, aocatul celor cinci poliţişti.

Balogh susţine că, în funcţie de motivarea judecătorilor Curţii de Apel Cluj, clienţii săi şi ceilalţi şase acuzaţi ar putea chiar să se întoarcă la serviciu.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite