Bursa locurilor de muncă: slujbe puţine şi multe speranţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Sălăjenii care au rămas fără un job şi care doresc să muncească nu preau au  unde. Ofertele de locuri de muncă ale angajatorilor din judeţ sunt din ce mai puţine. Azi, în cadrul bursei lunare, desfăşurată la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă au fost  prezenţi 25 de angajatori care au oferit 49 de joburi.

Dintre acestea şapte au fost destinate persoanelor cu studii superioare.

Încă de la prima oră a dimineţii, câteva zeci de persoane au trecut pragul agenţiei pentru a studia oferta angajatorilor. Printre cei care îşi căuta un loc de muncă la bursă a fost şi Marcel, un tânăr în vârstă de 35 de ani. „Mi-am depus două cv-uri, pentru ceva posturi de  muncitor.  Mi-au spus că mă vor contacta cât de curând pentru a participa la un interviu. Aştept să mă contacteze, deşi  răspunsul acesta l-am primit şi data trecută de la alţi angajatori. (...). De aproximativ trei luni m-am întors din străinătate, am lucrat în construcţii. Acolo nu a mers treaba, nu am avut de lucru şi am venit acasă, în speranţa  că îmi voi găsi ceva. Nu am pretenţii, dar totuşi salarizarea pe care o oferă cei de aici e sub orice critica. Mai încerc”, povesteşte tânărul.


Alexandru Pura, directorul  adjunct al AJOFM Sălaj, spune că în această perioadă,  numărul locurilor de muncă  a scăzut motivul fiind şi începerea sezonului rece care se răsfrânge asupra anumitor domenii de activitate . „ Odată cu  venirea sezonului rece, încep concedierile, majoritatea în domeniul construcţiilor şi al serviciilor şi angajatorii fac restructurări. Acest lucru se simte şi în cadrul ofertelor de locuri de muncă de la bursă”, a precizat  directorul adjunct al  AJOFM Sălaj.


Tot azi, AJOFM Sălaj a organizat în localitatea Ileanda o mini-bursă a locurilor de muncă, în care au fost oferite 25 de joburi pentru confecţioneri. 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite