Bombe ambulante, cumpărate inconştient de sălăjeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un control făcut luna trecută de comisarii de la Protecţia Consumatorilor la agenţii economici care distribuie butelii cu gaz petrolier lichefiat (GPL) a scos la iveală faptul că aproximativ 90 la sută dintre recipiente reprezintă un real pericol pentru cei ce le utilizează.

 „Buteliile sunt într-o stare dezastruoasă. Sunt îndoite, ruginite, le lipseşte capacul de protecţie, iar la doi dintre furnizorii controlaţi verificarea tehnică ISCIR era expirată încă din 2003“, explică situaţia Claudiu Silaghi, comisarul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Sălaj.
Silaghi spune că o altă gravă abatere întâlnită la buteliile controlate este depăşirea capacităţii pentru care au fost proiectate. „Butelii concepute pentru nouă kilograme de gaz erau încărcate cu 11 kilograme, ceea ce, dată fiind şi starea lor, poate provoca mari probleme”, precizează comisarul şef.

Claudiu Silaghi apreciază că doar 10 la sută din buteliile verificate corespund din punctul de vedere al protecţiei consumatorilor. Prin urmare, cele cu probleme grave au fost oprite definitv de la comercializare, iar furnizorilor le-au fost aplicate două amenzi în valoare de 4.000 de lei şi dispuse măsuri pentru intrarea în legalitate. „Dacă nu se conformează, vom merge până la suspendarea activităţii agentului economic respectiv“, declară el.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite