Bloc ecologic la Cehu Silvaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Blocul se află în construcţie, lucrările urmând a fi definitivate în luna mai a anului viitor
Blocul se află în construcţie, lucrările urmând a fi definitivate în luna mai a anului viitor

Apartamentele vor fi încălzite cu energie neconvenţională.La Cehu Silvaniei a început construcţia primului bloc ANL construit pe structură metalică în judeţul Sălaj.

Un bloc cu 20 de apartamente va fi construit în Cehu Silvaniei, în cartierul Avram Iancu, din fonduri asigurate de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL).

„Valoarea investiţiei este de peste 800.000 de euro, dar din bugetul local vom asigura doar racordarea la utilităţi – apă, canalizare, electricitate, gaz – restul banilor fiind asiguraţi de ANL”, explică Varga Andrei, primarul din Cehu.

Încălzire cu pompe geotermale

Potrivit declaraţiilor sale, cea mai importantă caracteristică a acestei clădiri este că va fi foarte economicoasă în ceea ce priveşte consumul de energie termică. „Apartamentele vor fi încălzite cu energie necovenţională, iar pereţii  vor fi construiţi pe o structură metalică cu diagfragme de beton armat turnate din polistiren extrudat, astfel că temperaturile din interior vor fi constante”, mai spune Varga.

Pentru încălzirea apartamentelor, va fi folosită energie neconvenţională, la fel ca la blocurile ANL construite în Sâncraiu de Mureş, Baia Sprie sau Lugoj. Clădirea va avea calorifere mai mari, iar o parte căldura va fi obţinută cu ajutorul unor pompe geotermale care folosesc căldura solului şi nu poluează deloc. Pentru energia alternativă constructorul va trebui să facă foraje până la 130 – 150 de metri.

Deşi blocul se află încă în construcţie, lucrările urmând a fi finalizate de abia în luna mai a anului 2011, în funcţie de alocările de la Agenţia Naţională pentru Locuinţe, primarul Varga spune 25 de tineri, sub 35 de ani, au depus cereri pentru obţinerea unui apartament în blocul ANL.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite