Vezi topul celor mai crunte accidente din 2010 în judeţul Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei persoane şi-au pierdut viaţa în cel mai grav accident produs în acest an în luna aprilie
Trei persoane şi-au pierdut viaţa în cel mai grav accident produs în acest an în luna aprilie

Potrivit statisticilor IPJ Sălaj, cele mai multe accidente mortale de circulaţie s-au înregistrat în acest an în ultima zi lucrătoare a săptămâniiDe la începutul anului, 30 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 180 au fost rănite în accidentele de pe raza judeţului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, Mariana Cristea, de la începutul acestui an au murit 30 de persoane în accidente de circulaţie petrecute pe drumurile din Sălaj. „Alte 180 de persoane au fost grav rănite. Comparând cifrele cu aceeaşi perioadă din 2009, observăm că numărul deceselor a rămas constant”, mai spune Mariana Cristea.

Carnagiu în Vinerea Mare

Cel mai grav accident din 2010 a avut loc în 2 aprilie, între localităţile Sutor şi Sâncraiu Almaşului, cu două zile înainte de Paşte. Simona Vitoc, de 41 de ani, din Satu Mare, alături de copiii ei, Anton de 16 şi Daniela de 12 ani, au murit pe loc. Femeia conducea un autoturism Mercedes Vito şi se îndrepta spre Cluj, dar în apropiere de Sâncrai a intrat într-o depăşire fără să semnalizeze şi a intrat frontal sub o cisternă încărcată cu benzină şi motorină. Impactul a fost fatal pentru şoferiţă şi cei doi copii ai săi, striviţi practic sub cisternă.

Al doilea accident ca gravitate, în topul macabru al anului 2010, s-a petrecut între Moiad şi Sărmăşag, în 14 iunie. Două persoane au murit şi alte trei au fost rănite. Cele două victime care nu au supravieţuit, Tunde Kerestesz, de 34 de ani, şi Kaiszoni Adam, de numai 15 ani, se aflau în remorca unui tractor care a fost lovit de un TIR.

O persoană a murit şi alte cinci au fost rănite într-un alt accident de circulaţie din 2010, care ocupă locul III, în topul tragediilor de pe şoselele Sălajului. În dimineaţa zilei de 13 februarie, pe o stradă din Şimleu Silvaniei, şoferul unui Volskwagen Passat a intrat în depăşire pe linie continuă şi s-a lovit frontal de o maşină Dacia, în care se aflau patru persoane. Şoferul din Dacia, de 35 de ani, a murit pe loc, iar alte cinci persoane au ajuns la Spitalul de Urgenţă din Zalău.

Vineri, zi cu ghinion

Potrivit unui raport al IPJ Sălaj, cele mai multe accidente grave au avut loc pe drumul Poarta Sălajului-Românaşi. Din totalul de 30 de decese, şapte persoane au murit în zilele de vineri, şase în cele de duminică şi cinci lunea, viteza excesivă fiind principala cauză a producerii accidentelor grave.

Cifră: 180 de persoane au fost rănite în accidentele rutiere din Sălaj

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite