„Big Brother“ va sta cu ochii pe zălăuani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria va monta sisteme de supraveghere video în şase zone din oraş. Valoarea investiţiei este de aproape un milion de lei. Principalele parcuri din oraş şi Centrul Social pentru Situaţii de urgenţă Zalău vor fi supravegheate în permanenţă prin intermediul a 84 de camere video, conectate la un dispecerat.

În spaţiile publice din Zalău vor fi montate anul acesta sisteme de supraveghere video. Măsura face parte din proiectul „Siguranţa publică în municipiul Zalău prin sisteme de supraveghere video amplasate în spaţii publice“, depus de municipalitate prin POR – Axa prioritară 1. Valoarea proiectului este de aproape un milion de lei, din care 667.760 de lei reprezintă finanţarea nerambursabilă, din partea organismelor europene, iar 279.953 de lei este contribuţia municipalităţii.


Camere video împotriva vandalismului


„Săptămâna trecută a avut loc vizita reprezentanţilor Agenţiei de Dezvoltare - Regional Nord- Vest, ultima etapă înainte de semnarea contractului“, a declarat, ieri, pentru „Adevărul de Seară“, ediţia de Zalău, viceprimarul Sojka Attila. El a explicat şi care au fost motivele susţinerii acestui proiect. „Vrem să prevenim vandalismul din spaţiile publice. Mă refer aici la locurile de joacă pentru copii şi la băncile din parcuri, mereu distruse de unii care, poate dacă vor şti că spaţiul este supravegheat video, nu vor mai recurge la aceste gesturi. Dacă totuşi vor recurge, ne va fi şi nouă mai uşor să îi identificăm“, a susţinut Sojka.


Cinci parcuri şi un centru social


Potrivit datelor primite de la biroul de presă al Primăriei Zalău, sistemele de supraveghere video vor fi amplasate în şase zone din oraş. Este vorba despre Pădurea - Parc Brădet, Parcul Rotary (de lângă Biserica „Sfântul Ştefan“), parcul din Cartierul Păcii, Parcul Central, Pia%

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite