Big Brother cu japca la bacalaureat în Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă în sesiunea de vară a bacalaureatului în Sălaj nu a fost montată nicio cameră, de luni, de voie – de nevoie,  în cele trei centre de examinare din Sălaj vor fi instalate aproximativ 50 de camere web. Aproape 1000 de elevi vor susţine examenele în această sesiune de toamnă.

Aproximativ 1000 de elevi sălajeni vor susţine examenele sesiunii de toamnă a bacalaureatului sub supravegherea strictă a camerelor video. Dacă în sesiunea de vară a bacalaureatului  în judeţul Sălaj nu a existat nici o cameră video în sălile de examen, acum situaţia s-a schimbat, vor fi achiziţionate aproximativ 50 de astfel de camere.

Camerele vor fi instalate în toate cele trei centre de examinare din judeţ, este vorba despre Liceul Pedagogic „Gheorghe Şincai” din Zalău, Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” din Şimleu Silvaniei şi Grupul Şcolar „Octavian Goga”din Jibou, unde vor susţine examenul de bacalaureat aproape 1.000 de candidaţi, cei mai mulţi picaţi în prima sesiune.


Potrivit inspectorului şcolar general  Ioan Abrudan, timpul relativ scurt până la începerea sesiunii de toamnă a bacalaureatului nu reprezintă o problemă. „Problema este uşor de rezolvat. Cele trei centre de examen au termen până marţi, 23 august, să-şi monteze camerele. Vom găsi soluţii încât să ne încadrăm în timpul rămas. Într-o zi se pot monta toate camerele”, susţine el.

Aparatura care va fi  instalată nu va fi una de ultimă generaţie, dar care va surprinde orice mic detaliu. „Vom căuta camere video nu dintre cele mai performante, dar care să poată face faţă scopului pentru care vor fi instalate. Camerele vor fi amplasate pe calculator şi orientate înspre sală, astfel încât să fie perceptibilă orice mişcare”, a mai adăugat inspectorul şcolar general. Ca şi preţ estimativ pentru echipamentul de supraveghere video din fiecare sală de examinare Abrudan aproximează suma de 100 de lei, având în vedere că trebuie cumpărate doar camerele video pentru că monitoarele există deja. Se vor folosi bani, explică Abrudan,din fondurile unităţilor de învăţământ, ale Inspectoratului Judeţean Şcolar şi din partea autorităţilor locale.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite