Biblioteca Judeţeană a Sălajului se îmbracă în straie de sărbătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La toate secţiile de relaţii cu publicul, Biblioteca Judeţeană organizează, în aceste zile, o serie de activităţi speciale având ca teme cunoaşterea Zalăului şi istoriei naţionale. Acţiunile sunt dedicate Zilelor Cetăţii. Cei care vor trece pragul bibliotecilor vor avea parte de multe surprize plăcute din partea organizatorilor.

În perioada 27 iulie - 1 august,  Biblioteca Judeţeană „Ioniţă Scipione Bădescu” (BJS) Sălaj, organizează o serie de activităţi dedicate „Zilelor Municipiului Zalău” şi Festivalului „Zilele Romane”. 

La toate secţiile deschise publicului au loc expoziţii de fotografie şi carte sub genericele „Pagini din istoria Zalăului” şi „Noi suntem români!”.
Copiii care vor trece zilele acestea pe la Secţia de împrumut vor putea asista la o lecţie de istori, un îndemn la cunoaşterea istoriei şi rădăcinilor neamului.

La Ludotecă, bibliotecarii organizează ateliere de creaţie artistică. Copiii sunt invitaţi să picteze, să confecţioneze jucării, să compună eseuri pe diferite teme şi altele. Proiectul se numeşte „Darul meu pentru Zalău - mica noastră Veneţie”. 

Cei care vor trece pe la secţia Media a BJS Sălaj, au posibilitatea de a împrumuta filme documentare şi muzică tradiţională.  Tot acolo vor avea loc vizionări şi audiţii cu tematică specifică evenimentului care se apropie.

„Participanţii la activitţăile speciale vor fi premiaţi cu dulciuri şi cărţi, oferite de institutie. Îndrumaţi de bibliotecari, vor  forma un Club al micilor creatori, care, împreuna cu Grupul de Iniţiativă al tinerilor, vor realiza un proiect pentru atragerea spre lectură, informare şi activităţi culturale ale zălăuanilor”, a precizat Florica Pop, directorul BJS Sălaj.



Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite