Bărbat în stare gravă, după ce s-a electrocutat în timp ce lucra la reţeaua de iluminat public

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Electrocutat. Foto: Ora.ro
Electrocutat. Foto: Ora.ro

Un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Zalău, a fost transportat, miercuri, în stare gravă la Unitatea de Primire a Urgenţelor, după ce s-a electrocutat în timp ce făcea lucrări la reţeaua de iluminat public din oraş.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Sălaj, Maria Cristea, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că bărbatul este angajatul unei firme care face lucrările la reţeaua de iluminat public din oraş, iar în momentul în care colegii lui au văzut ce s-a întâmplat au sunat la 112, vitima fiind preluată de o ambulanţă. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Sălaj, Codruţa Puşcaş, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că bărbatul a fost găsit de personalul medical de pe ambulanţă în stop cardio-respirator, iar pe drum către spital a fost resuscitat.
"Pacientul a fost tratat la Unitatea de Primire a Urgenţelor, după care a fost internat la secţia de terapie intensivă a spitalului. În momentul de faţă, acesta este stabil hemod inamic şi respirator, conştient, însă va rămâne în continuare sub supraveghere medicală atâta timp cât va fi nevoie", a adăugat Codruţa Puşcaş.
La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Sălaj, Mariana Pop, a declarat că este vorba despre un accident de muncă şi că firma care efectua lucrările respective şi unde este angajat bărbatul trebuie să trimită instituţiei fişa de comunicare privind incidentul de miercuri.
"Deocamdată, această fişă de comunicare nu ne-a fost transmisă, cel mai probabil va ajunge la noi abia joi. În cazul în care bărbatul va avea nevoie de concediu medical pentru o perioadă mai mică de 30 de zile, cazul va fi analizat în cadrul firmei angajatoare. Dacă perioada de concediu medical va fi mai mare, atunci cazul va fi analizat de către ITM, conform legislaţiei în vigoare", a spus Pop.
IPJ Sălaj a început o anchetă în acest caz, pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs incidentul.





Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite