Bani şi din piatră seacă: se înteţeşte lupta împotriva evaziunii fiscale pentru a aduce bani la buget

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liber la subvenţiile la apă şi canalizare pentru bucureşteni
Liber la subvenţiile la apă şi canalizare pentru bucureşteni

În încercarea de a face rost de bani pentru bugetul extrem de sărăcit de criză, instituţiile cu atribuţii în domeniul combaterii evaziunii fiscale şi-au intensificat controalele la agenţii economici. Mai mult, a fost creat şi un organism care monitorizează rezultatele acestor controale la nivel de judeţ.

Este vorba despre "Grupul de interinstituţional judeţean pentru analiza rezultatelor obţinute pe plan local în lupta contra evaziunii fiscale”, creat în cursul lunii martie în baza unui ordin al prefectului judeţului Sălaj, Alexandru Vegh. Potrivit unui comunicat de presă al Instituţiei Prefectului, grupul a avut ce analiza în urma controalelor din ultima săptămână, concretizate ce de aproximativ 25.000 de lei şi prejudicii constatate de alte zeci de mii de lei.

Astfel, numai în săptămâna 26 martie – 1 aprilie Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Sălaj a demarat 14 inspecţii fiscale, 18 controale inopinate şi 10 controale încrucişate, în urma cărora s-au stabilit sume suplimentare de plată în valoare totală de 82.968 lei, din care 55.530 lei impozite, taxe şi contribuţii, 21.518 lei accesorii şi 5.920 lei amenzi. Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Sălaj a înregistrat, la rândul său, un număr de 15 dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, cu o valoare totală a prejudiciului sesizat de 623.360 lei şi un prejudiciu recuperat de 67.760 lei; au fost aplicate 9 amenzi contravenţionale, în valoare de 6.500 de lei. Garda Financiară - secţia judeţeană Sălaj a efectuat 25 de controale în urma cărora a suspendat activitatea unei firme, a aplicat 4 amenzi în valoare totală de 13.000 lei şi a confiscat 1.157 lei.

„În perioada următoare vor continua acţiunile de verificare şi control ale organelor de stat pentru prevenirea şi identificarea actelor de evaziune fiscală, în special pe domeniile prioritare ale momentului”, precizează prefectul Vegh Alexandru.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite