Bani de la primărie pentru copiii cu autism din Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Zalău va susţine cu 31.451 de lei funcţionarea centrului de zi din cadrul Centrului Pilot de Referinţă pentru Bolile Rare, construit la Zalău printr-un parteneriat norvegiano-român.

Contractul de finanţare a cheltuielilor de funcţionare a centrului, încheiat între Asociaţia Prader Willi din România (APW) şi Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară, va fi aprobat mâine de Consiliul Local. De această finanţare vor beneficia, în perioada 1 mai - 31 decembrie 2011, 35 de copii cu autism din Zalău, cu posibilitatea extinderii contractului, prin act adiţional, şi din 2012 încolo.

Reamintim că APW, în colaborare cu ONG-uri din Norvegia, construiesc la Zalău, pe str.22 Decembrie, nr.9, primul centru pentru boli rare din România. Clădirea va avea mai mult de 1.400 de metri pătraţi, iar centrul va avea toate dotările necesare, de la săli de conferinţă până la jacuzzi. Pe lângă centrul de zi pentru copiii cu probleme din Zalău, spaţiul va pune la dispoziţie şi 12 camere pentru părinţii copiilor bolnavi din întreaga ţară, care vor fi instruiţi. Centrul va fi deschis din 1 mai.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite