Sălaj: Băile Jibou – relaxare la preţuri rezonabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reabilitarea băilor a început în 2004, după ce au fost lăsate în paragină vreme de patru ani.Băile curative de la Jibou pot reprezenta o opţiune pentru petrecerea unui concediu la preţuri rezonabile.

La mai puţin de 25 de kilometri de Zalău (pe DN 1 H) şi doi kilometri de Jibou, sălăjenii, şi nu numai, pot petrece un weekend în linişte, bucurându-se şi de efectul benefic al apelor minerale – sărate, asemănătoare cu cele din Băile Herculane.

Băile curative de la Jibou au fost preluate în anul 2004 de Viorica Buda, care a investit până acum peste 18 miliarde de lei vechi în reabilitarea pavilioanelor de tratament şi în construirea Pensiunii Eden. Băile au fost înfiinţate pentru prima dată în anii 60, dar după 1990 au fost din ce în ce mai neglijate, iar în 2000 au fost închise.

Turiştii   pot să se trateze în cele 11 cabine, dotate cu 21 de vane. Costul unei şedinţe de 30 – 40 de minute este de 8 lei, iar turiştii care plătesc 12 tratamente mai primesc încă două gratuit. „Apele sunt benefice pentru boli gastro-intestinale, de piele, de nutriţie şi ginecologice, dar şi pentru reumatisme cronice sau afecţiuni ale ficatului”, explică administratorul complexului. Contraindicaţii sunt pentru hipertensivi, sau pentru cei care au hernie de disc”, explică administratorul staţiunii.

Cazare de la 20 de lei

Cei  care vor să petreacă mai multe zile la Băile din Jibou pot alege între hotelul de trei stele, unde o cameră costă între 77 şi 112 lei pe noapte, sau se pot caza la căsuţe, unde vor plăti 20 de lei sau 30, dacă vor să participe şi la şedinţele de tratament. Dacă mergeţi cu cortul „la purtător” veţi  plăti doar 10 lei pentru fiecare zi de camping.

„Ştim că nu avem de la cine să cerem mai mult, pentru că mulţi dintre clienţi au venituri mici. De asemenea, cel mai scump meniu din restaurant nu depăşeşte 18 lei, iar mâncarea e proaspătă şi sută la sută ecologică”, adaugă Viorica Buda.

Excursii la Grădina Botanică sau la castrul de la Porolissum

Turiştii care se cazează la Pensiunea Eden (situată la marginea pădurii) pot face drumeţii sau vizite  la Grădina Botanică din Jibou şi la Castrul Roman de la Porolissum (la 15 kilometri de băi).  În cadrul complexului balnear există şi un loc special pentru grătar, acoperit şi cu toate utilităţile, iar cei care vor să se dezmorţească pot intra la o partidă de tenis de masă sau tenis cu piciorul.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite