Avertisment pentru şefii de deconcentrate: "Îşi păstrează postul numai dacă respectă regulile jocului"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avertismentul a fost lansat joi, 3 mai, de copreşedintele USl Tiberiu Marc, care a anunţat într-o conferinţă de presă că are informaţii că mai mulţi şefi de deconcentrate puşi în funcţie de PDL şi UDMR au început, pe faţă, campania electorală în favoarea partidelor care îi suţin, bazându-se pe logistica şi pe angajaţii instituţiilor din subordine.

"În acest moment, un director a colindat deja trei primării în scop electoral precis. Nu vă spun acum cine este dar vă voi da săptămâna viitoare lista tuturor directorilor care fac asta", a declarat azi, într-o conferinţă de presă, Tiberiu Marc, preşedintele PSD Sălaj şi copreşedinte al USL Sălaj. El a precizat că, deocamdată nu se pune problema schimbării din funcţie, după învestirea Guvernului Ponta, a directorilor puşi pe funcţii de PDL şi UDMR, dar i-a avertizat că sunt monitorizaţi cu atenţie. "Acceptăm, în acest moment, că cei care ocupă funcţii de conducere sunt funcţionari publici, neutri din punct de vedere politic şi neutri din punctul de vedere al gesturilor politice  şi electorale. Dar vreau să le transmit că suntem atenţi la ceea ce fac şi le transmit prieteneşte că nu intenţionăm să-i schimbăm, dar îşi pot păstra posturile numai dacă respectă regulile jocului, şi anume de a nu face campanie electorală cu logistica şi cu angajaţii instituţiilor pe care le conduc", a explicat Marc.

În privinţa prefectului şi a subprefectului, Marc a admis că aceştia vor fi schimbaţi din funcţie, dar nu a dorit să facă precizări cu privire la persoanele care le-ar putea lua locul. "Se va face o înţelegere între cele două partide ce compun USL, astfel încât paritatea să fie respectată la nivel naţional - adică să aibă fiecare 20 - 21 de prefecţi şi tot atâţi subprefecţi", a mai spus Tiberiu Marc. Despre actualii ocupanţi ai celor două funcţii - Vegh Alexandru şi Onorica Abrudanu - şi despre modul în care s-au ocupat până acum de organizarea alegerilor, copreşedintele USL a spus că nu are "niciun reproş de adus".

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite