Atenţie la brad! Poate lua foc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un brad împodobit poate fi cuprins de flăcări în mai puţin de un minut
Un brad împodobit poate fi cuprins de flăcări în mai puţin de un minut

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă avertizează că bradul de Crăciun, unul dintre cele mai frumoase simboluri ale sărbătorilor de iarnă, poate să fie şi un real pericol pentru cei din jur, fie pentru că se poate răsturna dacă nu este fixat corect, fie pentru că poate lua foc dacă nu sunt respectate câteva condiţii esenţiale de amplasare.

 Pompierii sălăjeni ne sfătuiesc, astfel: să fixăm bine bradul, pentru a preveni eventuale răsturnări accidentale; să nu-l amplasăm în apropierea sobelor, reşourilor, aragazelor sau radiatoarelor în funcţiune; să nu folosim instalaţii electrice de iluminat improvizate; să evităm ornarea bradului cu lumânări sau artificii sau măcar să nu le aprindem. Dacă nu avem grijă şi bradul ia foc, pompierii recomandă să-l acoperim cât mai repede cu o pătură udă. Un brad poate fi cuprins de flăcări în maximum un minut.

Pompierii ne recomandă şi să stăm departe de artificii, pocnitori şi petarde, deoarece în contact cu materiale combustibile pot provoca aprinderea acestora.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite