„Atenţie! Circul şi eu”. Campanie de prevenire a accidentelor în şcolile din Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevi de la şase şcoli, trei din mediul rural şi tot atâtea de la oraş, au învăţat de poliţişti principalele reguli, care trebuie respectate atunci când circulă pe drumurile publice.

„Atenţie! Circul şi eu” este campania de educaţie rutieră desfăşurată, în această lună,  de poliţiştii rutieri şi poliţiştii de proximitate, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, destinată reducerii riscului de implicare a copiilor în accidente rutiere.

„Scopul acestei campanii a fost de conştientizare a copiilor şi tinerilor cu privire la pericolul rutier, de conştientizare a opiniei publice asupra vulnerabilităţii şi comportamentului în trafic al tinerilor, şi, implicit de scădere a numărului de accidente şi victime în rândul utilizatorilor vulnerabili”, explică Maria Criste, purtător de cuvânt al IPJ Sălaj.

Activităţile acestei campanii au constat în identificarea la nivelul judeţului, a şase şcoli amplasate în zonele cu risc rutier,  trei  din mediul rural şi tot atâtea  din mediul urban.

“Interesul copiilor a fost captat de filmuleţele cu recomandări preventive, dar şi de poveştile inspirate din realitate ale poliţiştilor legate de circulaţia pe drumurile publice. Finalul întâlnirii a fost unul la fel de reuşit ca şi dezbaterile, copiii fiind premiaţi de poliţişti pentru cele mai înspirate mesaje adresate conducătorilor auto”, mai spune Criste.


Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite