Atenţie la inundaţiile cauzate de topirea zăpezii. Vezi aici măsurile de prevenire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cetăţenii sunt sfătuiţi să aplice măsurile de prevenire a inundaţiilor
Cetăţenii sunt sfătuiţi să aplice măsurile de prevenire a inundaţiilor

Ca urmare a temperaturilor pozitive ce se vor înregistra în următoarea perioadă, ceea ce va determina topirea treptată a zăpezii, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă  informează  că este foarte necesară luarea unor măsuri şi acţiuni pentru prevenirea inundaţiilor.

Cetăţenii sunt sfătuiţi să asigure scurgerea apei provenite din topirea zăpezii, prin şanţuri şi rigole şi să  – îndepărteze gheţa şi zăpada din secţiunea acestora precum şi a celorlalte blocaje existente: deşeuri vegetale, material lemnos, etc;  ISU Sălaj recomandă tuturor cetăţenilor să asigure scurgerea apei în zona podurilor şi podeţelor şi să supravegheze permanent evitarea blocajelor de gheţuri sau a blocării secţiunii cu deşeuri sau material lemnos. Potrivit ISU Sălaj, îndepărtarea materialului lemnos din zona formaţiunilor torenţiale şi de pe malurile cursurilor de apă  este necesară pentru a se evita antrenarea acestora de către apele mari şi crearea de blocaje.

De asemenea, în special în mediul rural, este indicată consultarea la primării a planurilor de situaţie a localităţilor cu delimitarea zonelor de risc la inundaţii, din revărsări de cursuri de apă, sau din scurgeri de pe versanţi (aşa cum sunt ele delimitate în planurile locale de apărare împotriva inundaţiilor). Cetăţenii sunt sfătuiţi să ţină cont de atenţionarea semnificaţiei codurilor de culori pentru fenomene hidrologice periculoase şi să ia  măsuri pentru a-şi apăra viaţa proprie şi bunurile din gospodărie.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite