Atenţie la coşul de fum! Zeci de case au fost distruse de flăcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coşurile de fum neizolate corespunzător şi neîntreţinute au provocat în acest an 20 de incendii
Coşurile de fum neizolate corespunzător şi neîntreţinute au provocat în acest an 20 de incendii

Gospodăria unui cetăţean din localitatea Agrij a fost azi dimineaţă cuprinsă de flăcări. Incendiul a izbucnit în jurul orei 6,00 iar proprietarul a solicitat intervenţia pompierilor.

La faţa locului, pentru stingerea flăcărilor au intervenit pompierii militari din cadrul Detaşamentului  Zalău. După cum a explicat Lucian Jacodi, purtător de cuvânt al Inspectoratului  pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj, cauza probabilă de incendiu a fost efectul termic al coşului de fum neizolat corespunzător faţă de materiale combustibile. Până la lichidarea în totalitate a incendiului au ars aproximativ 40 de metri pătraţi de acoperiş şi aproximativ o tonă de cereale pe care gospodarul le-a depozitat în podul casei.

Gospodărie în flăcări la Măierişte

O altă intervenţie a pompierilor sălăjeni a avut loc, ieri seară, 9 februarie, în jurul orei 23,40 pentru pentru a stinge un incendiu izbucnit la anexa unei gospodării din localitatea Măerişte cauzat tot de un coş de fum, deteriorat. Au ars materiale lemnoase din compoziţia acoperişului pe aproximativ  60 de metri pătraţi, piese de mobilier, aparate electrocasnice, aparate sanitare şi alte bunuri pe care proprietarul le avea depozitate în anexa gospodărească.

20 de incendii de la coşul de fum

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Sălaj, de la începutul anului şi până în prezent au fost înregistrate un număr de 20 de incendii având ca şi cauze probabile coşurile de fum. Acestea fie au fost  proiectate necorespunzător faţă de materiale combustibile, fie nu au fost  întreţinute şi reparate de proprietarii imobilelor. În cele mai multe cazuri au produs pagube materiale uriaşe distrugând bunuri materiale, anexe şi gospodării, punând în pericol viaţa oamenilor.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite