Atenţie! Pompierii dau amenzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amenzile pentru arderile necontrolate sunt cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei
Amenzile pentru arderile necontrolate sunt cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” Sălaj avertizează toţi cetăţenii că arderea resturilor vegetale, a deşeurilor sau al altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu focul şi fără împiedicarea propagării flăcărilor la vecinătăţi se sancţionează contravenţional cu amendă cuprinsă între 1.000 şi 2.500 de lei.


Avertizarea vine ca urmare a numărului mare de intervenţii, la care pompierii au fost solicitaţi în această perioadă, pentru a stinge incendiile de vegetaţie uscată şi arderi necontrolate provocate de cetăţeni ca urmare a unor lucrări de igienizare. Numai în acest an pompierii militari au intervenit pentru a stinge 168 de astfel de incendii, cauzate de diferite persoane ca urmare a nerespectării măsurilor de siguranţă şi fără a avea permis de lucru cu focul. Acesta se eliberează de către reprezentanţii primăriilor, în a căror raza domiciliază cei care intenţionează să realizeze lucrări de igienizare prin ardere.
Potrivit reprezentanţilor ISU Sălaj pagubele, produse ca urmare a incendiilor necontrolate, au fost grave deoarece au provocat pierderi materiale importante: pomi fructiferi, garduri, stupi de albine şi au pus în pericol gospodării şi fondul forestier din apropierea acestora.
                                

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite