Atenţie! Cad ţurţurii de pe acoperişuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proprietarii respectiv chiriaşii care nu înlătură ţurţurii de pe imobile riscă să fie amendaţi
Proprietarii respectiv chiriaşii care nu înlătură ţurţurii de pe imobile riscă să fie amendaţi

Speriaţi de ţurţurii de gheaţă care stau să cadă de pe ştreşinile imobilelor, ameninţând siguranţa cetăţenilor, tot mai mulţi  zălăuani apelează la sprijinul pompierilor pentru înlăturarea acestora.

Numai în cursul zilei de azi la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” Sălaj au fost înregistrate un număr de cinci solicitări de îndepărtarea ţurţurilor de gheaţă, de pe imobile din municipiul Zalău, care puneau în pericol viaţa trecătorilor, a locatarilor şi integritatea autoturismelor parcate în apropiere. Potrivit unor informaţii furnizate de Lucian Jacodi, purtător de cuvânt al ISU Sălaj, solicitările au vizat mai multe imobile de pe străzile 9 Mai, Crişan şi Bulevardul Mihai Viteazul. În toate cele cinci cazuri, pompierii zălăuani au intervenit cu ajutorul autoscării şi au îndepărtat gheaţa, nefiind înregistrat nici un incident.

Potrivit legislaţiei în vigoare, proprietarii sau după caz chiriaşii imobilelor sunt obligaţi să înlăture ţurţurii de pe acoperişuri. În caz contrar pot fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 149 şi 260 de lei.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite