"Atentat" la piaţa auto second-hand. Poliţiştii au pus tunurile pe traficanţii de maşini uzate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproape 8.000 de autorizaţii provizorii de circulaţie au fost emise în judeţ în 2011
Aproape 8.000 de autorizaţii provizorii de circulaţie au fost emise în judeţ în 2011

Poliţiştii sălăjeni s-au decis să le strice afacerile "afaceriştilor" din judeţ care au făcut bani frumoşi în ultimii ani aduncând maşini second-hand din Occident, în special din Germania, iar apoi vânzându-le în pieţele din ţară, fără a declara veniturile realizate din aceste tranzacţii.

Cei mai hotărâţi par poliţiştii din Jibou, care cercetează trei bărbaţi din oraş, cu vârste cuprinse între 39 şi 45 ani, care în perioada 2009 - 2011 au comercializat au introdus în ţară şi au vândut unor clienţi peste 50 de autoturisme. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, în urma investigaţiilor efectuate poliţiştii din Jibou au constatat că în perioada menţionată cei trei, P.B., A.C. şi D.G., toţi din Jibou, nu şi-au declarat veniturile realizate din vânzarea pe teritoriul ţării a 54 de autoturisme achiziţionate de pe piaţa intracomunitară.

Prejudiciul urmează a fi calculat şi stabilit de către reprezentanţi ai D.G.F.P. Sălaj. Bărbaţii sunt cercetaţi de poliţişti pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută de art. 9 lit. a din Legea 241/2005 privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite