Atentat la buzunarul şoferului: radarele fixe ar putea fi repuse în funcţie din această vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezent, ieri, la Zalău, directorul Direcţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Române, comisarul şef Lucian Diniţă, a anunţat că radarele fixe, scoase în afara legii în urmă cu doi ani, ar putea intra din nou în legalitate din această vară.

 "Este în curs de constituire un grup interdisciplinar, format din reprezentanţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor şi ai Ministerului Transporturilor, care să rezolve probleme de legislaţie şi celelalte aspecte necesare pentru ca aceste radare fixe să poată fi repuse în funcţie", a precizat el.

Comisarul şef estimează că radarele ar putea fi puse în funcţiune din această vară şi a apreciat că, dincolo de inconvenienţele cauzate de aceste aparate, care au scos cât au funcţionat bani grei din buzunarele şoferilor vitezomani, "important este ca românii să trăiască".

Şase radare fixe în Sălaj

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Iosig Ghiurca, spune că atât cât au funcţionat cele şase radare fixe în judeţ, ele s-au dovedit "extrem de eficiente: s-a redus atât numărul morţilor, cât şi cel al accidentelor". Reamintim că în Sălaj au fost montate, printr-un parteneriat între o firmă privată şi primării, şase radare fixe. Patru dintre ele erau pe E 81, la Sâncraiu Almaşului, Sânmihaiu Almaşului, Sălăjeni şi Bobota, iar două pe DN 1C, la Bârsău Mare şi la Ileanda. Ele au fost scoase din funcţiune la sfârşitul lunii aprilie 2009, după ce Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice a sesizat Parchetul cu privire la procedurile de atribuire a contractelor de achiziţie publică. Practic, autorităţile locale au încheiat contracte cu două firme private din Cluj, care şi-au putut plasa radarele în toată ţara şi i-au amendat în voie pe toţi conducătorii auto care depăşeau viteza legală. În multe cazuri însă, în bugetul primăriilor nu a fost vărsat niciun leu.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite