Atac la suplinitori: supraveghere video şi subiecte naţionale la concursul de luna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concursul pentru suplinire va fi supravegheat cu camere video, iar bibliografia va fi exact ca cea de la titularizare. Sunt modificări de ultim moment făcute de Ministerul Educaţiei şi publicate la sfârşitul săptămânii trecute.

Profesorii care au renunţat la titularizare mizând pe un concurs de suplinire mai uşor vor avea o surpriză neplăcută. Ministerul Educaţiei a schimbat la sfârşitul săptămânii trecute metodologia de organizare a concursului pentru suplinire, programat pentru începutul lunii august. Mai exact, după cum precizează inspectorul şcolar cu personalul, Viorel Lungu, va fi un concurs naţional, nu judeţean, cu subiecte făcute de Ministerul Educaţiei şi cu lucrări corectate în centre de evaluare din ţară, exact ca şi la titularizare. Tot ca la titularizare va fi şi bibliografia de concurs.

Cireaşa de pe tort: camere de supraveghere video

Sălile în care se va susţine concursul vor fi supravegheate, potrivit aceloraşi modificări, de camere video, pentru a descuraja orice tentaivă de fraudă. Cine va încerca să copieze chiar şi în acest condiţii nu va putea obţine un loc la catedră în anul şcolar viitor. Înscrierea la concurs are loc în perioada 1 - 2 august. Concursul este programat în zilele de 3 şi 4 august.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite