Astăzi, şeful Ambulanţei a fost concediat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Cordea, fostul şef al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sălaj, nu a vrut să comenteze pe marginea demiterii sale.
Ioan Cordea, fostul şef al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sălaj, nu a vrut să comenteze pe marginea demiterii sale.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sălaj i-a desfăcut contractul de muncă doctorului Ioan Cordea, fostul şef al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sălaj. În urma controlului efectuat la Ambulanţă de Ministerul Sănătăţii, s-a constatat că s-au folosit nume false pentru decontarea de servicii, s-a decontat combustibil pentru curse fictive şi s-au plătit gărzi ce nu au fost efectuate.

Începând de azi, 10 decembrie, Ioan Cordea nu mai este şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă, deoarece Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sălaj a hotărât încetarea contractului de management încheiat cu medicul. Motivul invocat a fost rezultatul controlului realizat de Ministrul Sănătăţii. Cu aceeaşi dată,  medicul Ioana Tamaş a preluat interimatul funcţiei de manager general, până la organizarea concursului pentru ocuparea postului.

Contactat de reporterul „Adevărul de Seară“, fostul şef al Serviciului de Ambulanţă nu a dorit să comenteze în nici un fel decizia DSP Sălaj.


Nereguli constatate


În perioada 27 august – 5 septembrie, Comisia de Control a Ministerului Sănătăţii şi a Casei de Asigurări de Sănătate a desfăşurat un control la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Sălaj şi a descoperit o serie de încălcări ale legii. Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, încălcările constatate se referă la neconcordanţe între datele înregistrate la sistemul 112 şi raportările serviciului de ambulanţă, adică au fost decontate servicii medicale pentru persoane fictive. De asemenea, s-a decontat combustibil pentru curse neefectuate şi au fost plătiţi medici pentru gărzi, în perioada februarie-mai, care nu au fost efectuate.
Comisia de control a propus serviciului de ambulanţă să recupereze de la managerul Ioan Cordea sumele achitate pentru gărzile efectuate de acesta în perioada februarie-mai 2010.


În luna noiembrie, prefectul sălăjean Alexandru Vegh i-a solicitat doctorului Ioan Cordea să-şi dea demisia din funcţia de şef al serviciului până la clarificarea problemei. Medicul a declarat, la vremea respectivă, că, în principiu, nu este de acord cu atitudinea aceasta. „Din câte ştiu, trebuie să se constituie o comisie de disciplină care să analizeze şi să decidă“, a spus atunci şeful serviciului de ambulanţă, şi a continuat să rămână pe post până astăzi, când DSP a decis încetarea contractului de management.

Cazul este la DNA


După efectuarea controlului , procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj au început să cerceteze cazul. Potrivit unor surse judiciare, dosarul nu se mai găseşte la ei, ci a fost predat Direcţiei Naţionale Anticorupţie.


Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite