Artişti consacraţi, în concert la Pria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Ilea, Văru’ Săndel sau Tinu Vereşezan sunt doar câţiva dintre artiştii care vor evolua în satul Pria, în spectacolul “Pria Plai Străbun”. Evenimentul va începe mâine, de la ora 15.00.

Iubitorii de folclor şi ai muzicii de petrecere vor avea parte duminică de un spectacol deosebit, la poalele Meseşului, la 40 de kilometri de Zalău.

„Parohia ortodoxă din Pria, în colaborare cu Primăria comunei Cizer şi câţiva oameni de afaceri din zonă, vor organiza, duminică, o întâlnire cu fii satului. Evenimentul este prilejuit de împlinirea a 530 de ani de atestare documentară a localităţii“, explică Nicolae Cristea, primarul comunei Cizer.
Potrivit celor declarate de Cristea, cei care doresc să vină la manifestări pot participa, începând de la ora 10.00 şi la slujba religioasă, din biserica din Pria, spectacolul propriu zis urmând să înceapă de la ora 15.00, în centrul satului.

Văru’ Săndel va face atmosferă

Printre artiştii care vor întreţine atmosfera se numără şi Alexandru Pop alias Văru’ Săndel, Traian şi Valeria Ilea, Tinu Vereşezan, Puiu Codreanu, Ioan Dordoi, Fraţii Florea şi Vasile Coca, cel din urmă fiind şi co-organizator al evenimentului. Spectacolul va fi televizat şi transmis de postul Hora TV.
„Chiar dacă vorbim de nume consacrate ale muzicii populare, din bugetul local nu vom cheltui sume importante. Costurile vor fi suportate, aproape în întregime, de oamenii de afaceri originari din satul Pria”, mai spune Cristea.

Spectacol în satul Măsurişului

Satul Pria este recunoscut la nivel naţional datorită sărbătorii Măsurişului, care se ţine la poalele Meseşului în fiecare an. Turiştii care vor să participe la evenimentul de duminică, se pot aventura şi la o plimbare în apropierea satului şi pot urca şi pe Măgura Priei, cel mai înalt punct al Munţilor Meseş, situat la 996 de metri.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite