Arată că îţi pasă de tinerii care mor în accidente rutiere! Vino la marş!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marşul se va desfăşura pe traseul Sala Sporturilor - Casa de Cultură a Sindicatelor
Marşul se va desfăşura pe traseul Sala Sporturilor - Casa de Cultură a Sindicatelor

Pentru că tot mai mulţi tineri ajung în ultima vreme să conducă, uneori chiar propriile maşini, impulsivitatea şi lipsa de experienţă specifice vârstei, combinată de multe ori cu alcoolul, îi transformă în victime sigure. Un marş de conştientizare a dramelor generate de conducerea sub influenţa alcoolului, mai ales în rândul tinerilor, are loc joi, 22 martie, la Zalău.

Marşul este organizat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi Asociaţia Jurnaliştilor din Sălaj. Cei care vor să particpe la marş şi să demonstreze, astfel, că le pasă că tot mai mulţi tineri pier stupid în accidente ce ar fi putut fi evitate, sunt aşteptaţi la ora 14.00 în parcarea Sălii Sporturilor din Zalău. De acolo se va porni într-un marş ce-şi propune să atragă trecătorilor atenţia asupra dramelor generate de conducerea sub influenţa alcoolului, mai cu seamă în rândul tinerilor.

Reamintim că numai anul acesta, într-un interval de o lună, şase vieţi au fost curmate la început de drum. Şase tineri, cu vârste cuprinse între 14 şi 25 de ani, au murit pentru că ei, prietenii lor sau alţi tineri inconştienţi au băut iar apoi s-au urcat la volan. De altfel, această cruntă statistică se regăseşte şi la nivel internaţional, Organizaţia Mondială a Sănătăţii atrăgând atenţia că în fiecare oră 40 de tineri mor în lume în accidente rutiere.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite