Apel la clienţii băncilor din Sălaj: nu vă lăsaţi păcăliţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Claudiu Silaghi, spune că toţi cei care au contracte de credite să meargă săptămâna aceasta la băncile respective, îndiferent dacă au fost invitaţi sau nu, dar să semneze actele adiţionale numai dacă acestea nu conţin prevederi ilegale sau pe care nu le înţeleg.

Săptămâna aceasta expiră termenul până la care băncile trebuie să încheie actele adiţionale la contractele de credit, conform Ordonanţei nr.50/2010. Directorul adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, Claudiu Silaghi, spune că toţi clienţii băncilor, indiferent dacă au fost sau nu invitaţi de acestea, trebuie să se prezinte săptămâna asta pentru ridicarea actelor adiţionale. „Important este că, dacă ei constată că sunt nereguli, să semnaleze aces lucru în scris băncilor şi să nu se lase păcăliţi. După caz, pot să ne facă şi nouă o sesizare, sau chiar instanţelor de judecată7, explică Silaghi.


Directorul CJPC  atrage atenţia că în aceste acte pot fi prevăzute cel mult patru comisioane: comisionul de administrare (unul singur), comisioan de rambursare anticipată, comision de analiză dosar şi comision unic pentru diferite servicii prestate. De asemenea, trebuie să fie precizată o marjă fixă a băncii, care nu poate fi majorată de către aceasta.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite