Apar noi victime în cazul „războiului” dintre Banca Intesa Sanpaolo şi firma de construcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihăiţă şi Anamaria Moldovan au plătit 50.000 de lei pentru un apartament cu o cameră
Mihăiţă şi Anamaria Moldovan au plătit 50.000 de lei pentru un apartament cu o cameră

Familia Moldovan riscă să rămână fără apartamentul pe care şi l-au cumpărat de la firma de construcţii în 2007, însă nu au euşit să îl întabuleze. Banca scoate la licitaţie în 17 decembrie apartamentele construite de Citadela Technohouse, chiar dacă proprietarii le-au achitat de ani buni.

După articolul publicat în Adevărul de Seară, în care prezentam cazul unei familii care riscă să rămână în stradă înainte de sărbători pentru că firma de la care a cumpărat apartamentul nu şi-a plătit ratele la bancă, o altă familie a venit la noi cu aceeaşi problemă.Este vorba despre familia Moldovan, care a cumpărat de la Citadela Technohouse un apartament în 2007, dar pe care nu a reuşit să-l întabuleze, motiv pentru care imobilul se află pe lista celor scoase la licitaţie de bancă, Intesa Sanpaolo, pentru recuperarea datoriei. „Nu am reuşit nicicum să ne întâlnim cu administratorul firmei, pentru a întabula apartamentul. De câte ori îl sunam, spunea fie că nu are bani, fie că a expirat extrasul CF şi va merge în zilele următoare să scoată altul”, spune Mihăiţă Moldovan.

Cei doi soţi povestesc că au plătit integral apartamentul în 2007, având ca dovadă în acest sens un contract de vânzare cumpărare sub semnătură privată şi un ordin de plată de la bancă. Nu s-au gândit că vor avea probleme până anul acesta, în primăvară, când le-a bătut executorul bancar la uşă.

Am încercat să obţinem un punct de vedere referitor la această situaţie de la administratorul firmei Citadela Technohouse, Futo Francisc, dar acesta nu a putut fi contactat.

Încearcă să obţină în instanţă suspendarea licitaţiei

Disperaţi că şi-ar putea pierde casa, pe care au cumpărat-o cu un credit bancar, girat cu apartamantul părinţilor, cei doi au apelat la serviciile unui avocat, în speranţa că vor reuşi să obţină în instanţă anularea procedurii de executare silită demarată de bancă. „Am deschis un proces pentru contestarea executării, în care avem primul termen în 12 aprilie 2011. Însă am cerut pe cale de urgenţă suspendarea licitaţiei din 17 decembrie, termenul judecării cererii fiind 9 decembrie”, precizează avocatul Tudor Crihan.

Avocatul spune că în favoarea clienţilor săi a prezentat instanţei faptul că există acel contract de vânzare-cumpărare sub semnătură privată, dar şi faptul că legislaţia din România nu prevede în mod expres faptul că eşti proprietar numai dacă eşti înscris în Cartea Funciară. Mai precis, potrivit avocatului, legile în vigoare (Legea 7/1996 şi Legea 247/2005) prevăd că doar proprietatea asupra terenurilor este stabilită exclusiv prin înscrierea în Cartea Funciară, nu şi construcţiile. În privinţa şanselor de reuşită în instanţă, Tudor Crihan a declarat: „Depinde de judecător”

Semnal de alarmă

Numărul zălăuanilor aflaţi în situaţii similare este mult mai mare. Numai la banca amintită sunt scoase la licitaţie încă şase apartamente construite de firma în cauză. Însă mai sunt şi alte firme care au construit apartamente, în blocuri noi ori la mansardă, apartamente pe care proprietarii nu le-au întabulat încă, expunându-se la situaţii de genul celei prin care trece acum familia Moldovan.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite