Antonia Abrudan, absolventa de nota 10 din Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi poate părea ceva ireal, Antonia nu a avut, în 12 ani de şcoală, nicio medie mai mică de 10, iar bacalaureatul l-a promovat zilele trecute cu aceeaşi medie. Cel mai greu spune că i-a fost nu să obţină aceste rezultate, ci să demonstreze că ele nu se datorează faptului că este fiica inspectorului şcolar general al judeţului, Ioan Abrudan.

Antonia Abrudan este visul oricărui părinte, dar şi al oricărui dascăl. Spune că a învăţat pe rupte, dintotdeauna, la toate materiile, şi că nu s-a dus niciodată la şcoală cu vreo lecţia sau măcar o parte de lecţie neînvăţată. „În postura mea, de fiică a inspectorului şcolar general, mi-ar fi fost extrem de ruşine să mă prindă un profesor nepregătită. Aşa că nu a existat nici măcar o lecţie pe care să nu o fi învăţat foarte bine“, povesteşte Antonia. Ea spune că rezultatele ei foarte bune la învăţătură se datorează şi faptului că a făcut parte dintr-o clasă foarte bună chiar de la începutul şcolii. „Era o competiţie acerbă între colegi, chiar din clasa I, aşa că ne băteam pentru orice notă“, povesteşte Antonia.


Ajunsă la Colegiul Naţional „Silvania“, după ce a fost şefă de promoţie de la Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu“, a continuat să lupte pentru note, în primul rând pentru că a avut ambiţia să demonstreze că rezultatele de până atunci nu au fost o întâmplare. Iar lupta ei, care a însemnat, după cum Antonia mărturiseşte, „extrem de multă muncă şi perseverenţă“, s-a materializat în mediile de zece pe care le-a obţinut în toţi cei patru ani de liceu.
Bacalaureatul nu a făcut decât să confirme faptul că Antonia este o fată de 10, ea obţinând note maxime la toate probele susţinute.

„Am primit totdeauna doar ceea ce mi s-a cuvenit“



Antonia spune că statutul de fiică a şefului învăţământului din judeţ nu i-a adus niciun beneficiu. Din contră, a trebuit să muncească mai mult pentru a demonstra cât se poate de clar că rezultatele se datorează muncii ei, nu funcţiei tatălui. „Am primit totdeauna doar ceea ce mi s-a cuvenit. Cei apropiaţi mie şi cei care mă cunosc ştiu asta“, subliniază ea, precizând că la început a fost foarte afectată de insinuările potrivit cărora rezultatele ei ar fi fost influenţate de statutul ei mai special. „La început am plâns, dar după aceea mi-am dat seama că într-un fel este inerent să se creadă asta, fără ca eu să pot face ceva în acest sens“, povesteşte Antonia.

Ce-i place



Antonia spune că-i place foarte mult să citească şi să călătorească. „Una dintre ambiţiile mele este să văd lumea. Am început deja cu Europa“, povesteşte ea, menţionând că îi place foarte mult şi să conducă maşina pe care a primit-o în dar de la părinţii ei când a împlinit 18 ani.


Ce nu-i place


„Nu-mi place ipocrizia şi lipsa de respect, în contextul social actual, de la lipsa de respect faţă de sine până la lipsa de respect faţă de ceilalţi“, spune tânăra.


Întrebări şi răspunsuri


Cu media ta de la bac poţi să alegi ce facultate vrei. Unde îţi vei depune dosarul?


Am ales o facultate unde media de bacalaureat sau cea de absolvire a liceului nu contează absolut deloc. Este vorba despre Medicină, specializarea Stomatologie, din Cluj-Napoca, unde voi da luna aceasta examen din chimie şi biologie. Îmi voi lua, totuşi, şi o marjă de siguranţă şi, în caz că nu intru la Stomatologie, îmi depun dosarul şi la Facultatea de Ştiinţe Politice, specializarea Publicitate.


Care este cea mai mică notă luată vreodată de tine?


Trebuie să recunosc că am luat trei note de 8, două dintre ele la fizică. Şi Doamne, cât am mai răspuns într-un semestru ca să recuperez media!

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite