Angajatorii din Sălaj, speriaţi de amenzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De teama amenzilor pentru nedeclararea locurilor de muncă vacante, agenţii economici din judeţ fac coadă la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj.

Numai în acest an reprezentanţii instituţiei au depistat 27 de angajatori care au încercat să fenteze legea, însă aceştia au scăpat doar cu avertismente. Directorul executiv al AJOFM Sălaj, Romeo Sârca, spune că deocamdată, nu a aplicat amenzi angajatorilor care nu au declarat locurile de muncă considerând că oricine are dreptul la o a doua şansă. ,,Am aplicat doar avertismente, urmând ca la o a doua abatere cei în cauză să fie sancţionaţi”.
Amenda pe care angajatorii o pot primi, în cazul în care nu declară, în termen de cinci zile de la vacantare, posturile la AJOFM Sălaj este cuprinsă între 3.000 şi 5.000 de lei, bani care vor intra în bugetul asigurărilor de şomaj, din care se vor plăti atât indemnizaţiile, cât şi subvenţiile pentru angajatorii care încadrează în muncă tineri absolvenţi şi şomeri cu vârsta de peste 45 de ani. Pentru perioada 24 – 31 august în judeţ sunt 243 de locuri de muncă vacante.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite