Angajatori din Sălaj amendaţi pentru munca la negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii ITM au amendat în luna mai zece agenţi economici din judeţ care au fost depistaţi că nu angajaseră cu forme legale 12 persoane. Alţi patru agenţi economici au fost sancţionaţi pentru nereguli în înregistrarea şi completarea documentelor angajaţilor. Amenzile aplicate totalizează 45.000 de lei.

 Inspectoratul Teritorial de Muncă Sălaj a controlat în cursul lunii trecute 135 de agenţi economici cu privire la respectarea legislaţiei pe domeniul relaţiilor de muncă. În 10 cazuri, ITM a aplicat amenzi care cumulează 36.000 de lei, după ce au identificat 12 persoane fără forme legale de angajare.

În plus, instituţia de control a sancţionat un angajator cu 3.000 de lei amendă pentru neînregistarea în termen a actelor privind executarea, suspendarea, modificare şi încetarea contractelor individuale de muncă.

Au mai fost identificaţi alţi trei angajatori care nu au înregistrat contractele în registrul general de evidenţă a salariaţilor în format electronic, anterior începerii activităţii. Contravenţia i-a „costat” în total 6.000 de lei.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite