Andrei Bogdan Pop, primul pe ţară la „Public Speaking”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Bogdan Pop
Andrei Bogdan Pop

Este un elev excepţional al Colegiului Naţional „Silvania“ din Zalău, participând la o serie de concursuri şcolare şi extraşcolare, de unde s-a întors cu rezultate deosebite. Andrei Bogdan Pop este şi co-fondator al trupei de teatru în limba engleză a colegiului, „Prosopeio“, coordonată de profesoara Gilda Seişanu.

Primul loc la „Public Speaking“

De două ori a participat la concursul internaţional de „Public Speaking“, anul trecut obţinând chiar primul loc pe ţară. Acest rezultat l-a dus la Londra, pentru etapa internaţională a concursului, de unde Andrei s-a întors cu impresii extrem de pozitive în ceea ce priveşte relaţiile interumane. „Au fost la concurs elevi din 46 de ţări, de pe toate continentele. Din România am fost eu şi încă un băiat din Piteşti. Londra a fost pentru mine prima experienţă internaţională, în cadrul căreia m-am întâlnit cu copii din alte ţări. Mă aşteptasesm la «fumuri», fiţe şi atitudini de superioritate, însă a fost exact invers. Relaţiile pe care le-am legat acolo s-au dovedit a fi foarte frumoase şi foarte apropiate. Cu mulţi dintre concurenţii de atunci m-am împrietenit. Ţinem şi acum legătura“, povesteşte Andrei.

Datorită faptului că au făcut abstracţie de rasă, etnie, naţionalitate şi toţi au devenit prieteni, în ultima zi, cea a concursului, nu se mai simţea nicio concurenţă. Atmosfera devenise lipsită de fiorul tensiunii care apare la concursuri, cu atât mai mult cu cât concurenţii erau deja în temă cu ceea ce aveau toţi ceilalţi de prezentat. „Dacă există vreo şansă pentru pacea mondială, ea se găseşte în acest gen de grupuri“, spune Andrei.

Provocarea de a încerca să trăieşti generos


După ce va absolvi liceul, Andrei spune că este decis să urmeze facultatea de Medicină din Cluj Napoca, sperând că, astfel, va avea şansa să primească o bursă în străinătate. „Am ales prin excludere. Mi se pare extrem de interesant, o provocare, să încerci să dăruieşti câte ceva celorl din jurul tău. Iar ca medic ai această oportunitate. Aşa cred că am şansa de a nu trăi în mod egoist“, crede adolescentul de la Colegiul Naţional „Silvania“ din Zalău.


Ce îi place.

Două lucruri îi plac în mod deosebit: muzica şi fotografia. Îi mai place să cânte la pian şi să încerce să creeze o atmosferă plăcută prin muzică. „Mi-am tot pus întrebarea: «De ce le place, oare, oamenilor muzica?». Cred că din cauză că ea poate exprima foarte multe stări de spirit, dar te poate şi duce dintr-o stare în alta“, spune el. Andrei crede că fotografia adevărată trebuie să transmită un mesaj puternic, indiferent de natura lui.

Ce nu îi place.


Filmele de groază. Şi spune că nici nu se uită la ele. Nu-i place muzica proastă. Urăşte, de asemenea, falsitatea şi snobismul. „Mi se pare că sunt foarte mulţi oameni falşi şi snobi“, spune Andrei, dovedind un spirit de observaţie foarte ascuţit pentru vârsta lui.

Întrebare şi răspuns

R: Crezi că sentimentele de  ură dintre rase, din societatea de azi, sunt induse, fabricate?


A.B.P. Este o întrebare interesantă la care nu m-am gândit până acum. Dacă mă gândesc la temerile şi aşteptările mele de dinaintea concursului de la Londra, cred că aceste sentimente sunt induse. Pentru că, văzând că ceilalţi au o atitudine deschisă, mi-au dispărut şi mie reţinerile. Cred că primeşti ceea ce oferi, până la urmă.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite