Andra Nedişan s-a lansat la „Surprize, surprize“, dar a lăsat Bucureştiul pentru Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi ar fi putut urca rapid în carieră rămânând în Bucureşti, Andra a decis că preţul pe care îl avea de plătit era prea mare şi a preferat să vină acasă şi să-şi construiască un nume în muzică pas cu pas.

Andra a ştiut dintotdeauna că muzica este viaţa ei şi, pentru că a ştiut ce vrea, a încercat să-şi urmeze visul. Avea doar 16 ani când, în urma unui mesaj trimis de ea pe adresa emisiunii „Surprize, surprize“, a fost invitată să cânte muzică latino. Lucrurile păreau să se aşeze pe făgaşul cel bun pentru Andra, deoarece, după impresia bună făcută în emisiune, a fost invitată din nou, în câteva rânduri, să cânte acolo. Ba mai mult, a fost remarcată şi de un producător de la o importantă casă de discuri din Bucureşti, care i-a oferit un contract. În speranţa unui acces direct în lumea bună a show-bizz-ului dâmboviţean, Andra a acceptat. Dar nu pentru multă vreme, deoarece fata de numai 16 ani din Zalău a învăţat repede că la Bucureşti orice pas în carieră are preţul său, un preţ plătit cu multe compromisuri, pe care ea a refuzat să le facă. Aşa că a decis să vină acasă şi să înceapă să-şi construiască o carieră cu paşi mici, dar cu fruntea sus.

Şi-a făcut o trupă împreună cu doi colegi


„M-am întors acasă şi am încercat să-mi construiesc un repertoriu cât mai bogat, în toate genurile de muzică, de la muzica populară, la muzica uşoară românească şi internaţională şi chiar muzică de petrecere“, îşi aminteşte Andra. Ea a făcut un liceu de muzică, iar acum este studentă în ultimul an la Academia de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj Napoca.

Pe lângă şcoală, ea şi-a făcut o formaţie, alcătuită din doi absolvenţi de Conservator (Daniel Ilieş, la clape, şi Adrian Sabău, la vioară), alături de care cântă de mai mulţi ani la petreceri şi la diferite evenimente. Chiar dacă numele ei nu are, cel puţin deocamdată, notorietatea naţională la care visa, Andra spune că îi place tare mult ceea ce face: „Am marele noroc că pot să îmbin utilul cu plăcutul. Că pot să fac bani din pasiunea mea“, mărturiseşte artista. „Evident, îmi doresc foarte mult să evoluez ca artist, chiar dacă pentru asta va fi nevoie să plec din Zalău. Pentru început, cred că voi alege Clujul“, spune Andra.

Ce-i place:

„Îmi place să văd că lucrurile în care pun suflet şi pe care le fac cu mult drag sunt apreciate. Aşa cum este muzica pe care o cânt, care, judecând după atitudinea celor care o ascultă, place foarte mult“, spune artista.

Ce nu-i place:


Andra spune că nu-i place să aibă de-a face cu neprofesionişti, care, pe deasupra, mai sunt şi „sfătoşi“: „Nu mă consider neapărat superioară, dar nu-mi place să văd oameni mai puţin profesionişti care ţin să-mi dea sfaturi“.

Întrebări şi răspunsuri:


În repertoriul tău se regăsesc şi manele?


Nu cânt manele decât la cerere, pentru că efectiv nu îmi plac. Aşa că încerc să îmi selectez publicul astfel încât să nu fiu nevoită să cânt.

Ce gen de muzică îţi place cel mai mult?

Prefer muzica latino, pentru că îmi place ritmul, însă la petreceri cânt muzică populară, pentru că prinde altfel. Dacă lumea se distrează mult mai bine pe muzică populară, şi eu cânt mai cu drag.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite