Ameninţă că îşi ia viaţa dacă banca îl scoate afară din casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Varga spune că el a cumpărat apartamentul înainte ca firma să ia creditul
Vasile Varga spune că el a cumpărat apartamentul înainte ca firma să ia creditul

Vasile Varga, bărbatul din Zalău care a cumpărat un apartament de la o firmă de construcţii intrată ulterior în insolvenţă, şi care riscă să rămână acum pe drumuri pentru că o bancă scoate la licitaţie apartamentul pentru a recupera datoria de la firma respectivă, ameninţă că îşi pune capăt zilelor dacă cineva încearcă să îl scoată din casă.


 Disperarea omului vine după ce contestaţia la licitaţia programată pentru 17 decembrie a fost anulată ieri de Judecătoria Zalău pe motiv că reclamantul nu a depus cauţiunea de 11.200 de lei. „”Dacă aveam aceşti bani, aş fi întabulat apartamentul şi nu mai aveam aceste probleme”, explică Vasile Varga, spunând că instanţa i-a dat, totuşi, răgaz până luni să adune aceşti bani. „Dacă nu reuşesc să fac rost de bani până luni şi dacă mă vor forţa să ies din casă, sunt decis să mor cu ei de gât. Ştiu că este o decizie disperată, dar nu am de ales: trebuie să-mi fac dreptate cu mâna mea”, declară bărbatul, precizând că a hotărât că „la prima încercare de forţare a uşii mele se va sfârşi tragic, atât pentru mine, cât şi pentru cei care vor încerca să intre”. Vasile Varga spune că nu vrea altceva decât să fie lăsat în pace până în luna aprilie, când este primul termen de judecată pe fond în dosarul de contestare a executării silite.

Şi-a explicat gestul pe o cameră video

El şi-a înregistrat intenţia şi motivele gestului său disperat pe o cameră video şi spune că decizia sa este una asumată. "Oricum sunt cu sănătatea pe chituci din cauza a tot ce mi se întâmplă. Ce mi-e că mor peste doi sau că se întâmplă peste două zile", declară disperat Vasile Varga.

Zălăuanul a cumpărat în 2006 apartamentul pentru fiica sa, Florina, de la firma Citadela Technohouse. În 2007, firma a luat un credit de 200.000 de euro de la Banca Comercială Intesa Sanpaolo, iar în , în 2009, când a intrat în insolvenţă, a încetat să mai plătească ratele. Pentru a-şi recupera banii, banca a demarat în noiembrie anul trecut procedurile de executare silită a firmei în cauză. Mai multe familii din Zalău, printre care şi familia Varga, care cumpăraseră apartamentele de la firma în cauză, s-au trezit cu evaluatorii la uşă, din cauză că nu-şi întabulaseră apartamentele, acestea figurând în continuare, în Cartea Funciară, pe administratorii Citadela.

Rezolvare de moment pentru familia Moldovan

Anamaria şi Mihăiţă Moldovan şi-au cumpărat apartamentul pierdut cu un credit bancar

Aflaţi oarecum în aceeaşi situaţie, soţii Moldovan pot respira, cel puţin pentru moment, liniştiţi. Şi ei au cumpărat un apartament de la aceeaşi firmă, pe care, la fel, nu l-au întabulat, iar banca l-a scos la licitaţie. Ei au reuşit, însă, să adune banii de cauţiune şi Judecătoria Zalău a dispus ieri, în cazul lor, suspendarea licitaţiei din 17 decembrie, până la soluţionarea pe fond a cauzei. Primul termen în procesul pe fond este în 12 aprilie - precizează avocatul familiei Moldovan, Tudor Crihan.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite