Prefectura cheamă în judecată cele cinci familii care au obţinut locuinţe ANL pe baza unor cereri de adopţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Sălaj a amânat pentru 4 februarie judecarea cauzei deschise de Instituţia Prefectului împotriva Primăriei Municipiului Zalău, pe motiv că aceasta ar fi atribuit ilegal locuiţe ANL pe baza unor cereri de adopţie ieşite din termen.

Vineri a fost primul termen la Tribunalul Sălaj în procesul intentat de Instituţia Prefectului Primăriei Zalău pentru atribuirea a cinci locuinţe ANL pe baza unor cereri de adopţie ieşite din termen. Instanţa a decis să amâne, însă, judecarea cauzei pentru data de 4 februarie. Potrivit judecătorului Balazs Arpad, purtătorul de cuvânt al instituţiei, motivul amânării este extinderea procesului şi la titularii celor cinci contracte de închiriere suspectate a fi încheiate ilegal. „Prefectura, printr-o precizare depusă la dosar, a cerut introducerea în cauză a titularilor contractelor de închiriere şi a municipiului Zalău”, explică judecătorul, care adaugă că instanţa a dispus, în consecinţă, citarea celor cinci titulari ai contractelor cu probleme, dar şi emiterea unei adrese către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, prin care instituţiei i se cere să ofere informaţii despre procedurile de adopţie efectuate de pârâţi.



Onorica Abrudanu: "Primăria ştia că cererile nu sunt valabile"

„Aceste persoane au obţinut un punctaj mare cu zece puncte pentru că şi-au depus cererile pentru adopţie. Ei ar fi trebuit ca în termen de şase luni să se prezinte la Direcţia pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj şi să continue formalităţile în vederea obţinerii atestatului pentru adopţie, însă nu s-au mai dus. Ca urmare, după şase luni, aceste cereri şi-au pierdut valabilitatea”, precizează subprefectul Onorica Abrudanu.Ilegalitatea ar consta – subliniază suprefectul - în faptul că primăria avea cunoştinţă de lipsa de valabilitate a acestor cereri, deoarece DGASPC a trimis înştiinţare cu adresă oficială chiar înainte de şedinţa de consiliu în care a fost aprobată repartizarea locuinţelor, dar nu s-a ţinut cont de ea.

Onorica Abrudanu spune că ceea ce s-a întâmplat în 2010 la repartizarea locuinţelor ANL nu este "Absolut deloc întâmplător. Am aflat că şi în 2009 s-a procedat la fel, iar familiile respective nu au adoptat copii nici până acum".

De cealaltă parte, primarul Radu Căpîlnaşiu nu spune decât că  se va aplica sentinţa. „Dacă se vor anula acele contracte de închiriere, le vom anula şi noi şi vom începe evacuarea. Totul este în funcţie de sentinţă”, precizează el.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite