“Am tăiat-o cu bicicleta prin pădure. Te bagi?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii vor cutreiera, pe biciclete, toată Valea Barcăului Foto: Arhivă
Tinerii vor cutreiera, pe biciclete, toată Valea Barcăului Foto: Arhivă

Tinerii sălăjeni au o alternativă tentantă de petrecere a timpului liber: plină de distracţie, dar şi cu valenţe educative şi de utilitate publică.


 “Eşti tânăr cu iniţiativă?  Te-ai săturat de acea vară plictisitoare când nu se întâmplă nimic? Îţi place să te dai cu bitza? Vrei să ne demonstrezi talentul tău fotografic?  Vrei să te iniţiezi în arta culinară tradiţională şi să promovezi cultura satului sălăjean? Atunci, eşti de-al nostru. Welcome in «ză club». Dacă ai intre 15-30 ani şi eşti din comunele Sîg, Boghiş sau Valcău de Jos, intră pe site-ul www.agapis.ro/bitza si completează formularul de înscriere”. 
Aşa sună invitaţia pentru a te alătura unui proiect de timp liber iniţiat de Fundaţia Agapis.

Cafenea publică


Duminică, 5 iunie, demarează prima parte a proiectului: o „cafenea publică”, unde, în afară de socializare la o limonadă rece, va fi lansată o discuţie interesantă: „Problemele cu care se confruntă tânărul din mediul rural”.  După cascada de idei şi soluţii la tema mai sus dezbătută, se va vorbi despre cum “să transformi o idee în realitate” (o scurtă prezentare a programelor Comisiei Europene şi a oportunităţilor oferite de programul Tineret în acţiune).


Alternativă de petrecere a timpului liber


Coordonatorul proiectului, Alin Prunean, explică de ce a iniţiat un astfel de proiect: “pentru a oferi o  alternativă de petrecere a timpului liber pentru tinerii din Zalău şi din comunele Sîg, Boghiş şi Valcău de Jos, a diminua diferenţele dintre urban şi rural, a descoperi, prin sport, satul sălajean, pentru a conştientiza şi promova pontenţialul turistic de la sate, a încuraja tinerii să aprecieze şi să se implice activ în comunitatea din care provin şi, de ce nu, pentru o vacanţă în mijlocul naturii plină de distracţie”.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite