Am intrat în linie dreaptă către alegerile parlamentare. Se stabilesc deja preşedintele şi locţiitorul BEJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Tribunalului Sălaj, Kende Monica, va trage la sorţi numele judecătorilor pentru BEJ
Preşedintele Tribunalului Sălaj, Kende Monica, va trage la sorţi numele judecătorilor pentru BEJ

La Tribunalul Sălaj are loc vineri, de la ora 13.00, şedinţa publică pentru desemnarea judecătorilor din Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr.33 Sălaj pentru alegerile parlamentare care vor avea loc în data de 9 decembrie.

Această operaţiune, pentru care legislativul a fixat ca termen limită data de 30 octombrie, se face prin tragere la sorţi dintre judecătorii în exerciţiu ai tribunalului. Conform Hotărârii Guvernului nr.890/2012, care stabileşte calendarul pregătirilor pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie,  în termen de 24 de ore de la desemnarea judecătorilor, se aleg, prin vot secret, preşedintele şi locţiitorul BEJ.


Un alt moment important până la alegeri va fi data de 30 octombrie, dată până la care Instituţia Prefectului trebuie să aducă la cunoştinţa publică numărul alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente ale fiecărui colegiu uninominal (în Sălaj sunt patru colegii pentru Camera Deputaţilor şi două pentru Senat). Tot până în 30 octombrie se depun şi candidaturile, campania electorală urmând să înceapă în 9 noiembrie.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite