Alin Marian: "Visul oricărui sportiv este să ajungă la Olimpiadă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alin Marian este campion naţional la taekwondo. Spune că acest sport i-a schimbat viaţa, făcându-l mult mai disciplinat.

A început să practice taekwondo în anul 2003, prin puterea exemplului. Un coleg de clasă din liceu practica această artă marţială şi lui Alin i s-a părut interesantă. În scurt timp, a ajuns să-l pasioneze, acum fiind pentru el un mod de viaţă.
În acest an a devenit campion naţional la taekwondo, la categoria 58 de kilograme. Spune că acest rezultat îi poate oferi şansa să participe la concursuri internaţionale şi chiar la Olimpiada din Londra, din 2012, dacă va reuşi să parcurgă cei câţiva paşi care mai sunt necesari.

A obţinut performanţe notabile cu copiii

Alin Marian conduce Clubul Sportiv „Taekwondo Club“ Zalău din anul 2006, de când fostul său antrenor, Ciprian Simion, a părăsit ţara emigrând în Statele Unite ale Americii. „Din Zalău, doar Ciprian a mai fost campion naţional la acest sport, în 2003”, spune Alin.
Copiii cadeţi pe care îi antrenează fac performanţă şi Alin e foarte mândru de ei. „Copiii au adus 43 de medalii, dintre care 15 de aur, 16 de argint şi 12 de bronz. De asta sunt mândru. Toată responsabilitatea a rămas a mea. Însă a durat o vreme şi a fost destul de greu până când mi-am format o grupă care să mă recunoască drept antrenor, să-mi accepte metodele. De aceea, baza muncii mele am pus-o în copii. De altfel, eu nici nu prea am cu cine să mă antrenez aici. Din când în când, la câte un sfârşit de săptămână, mă duc la Cluj să mă antrenez cu sportivi de nivelul meu”, spune Alin.
Alin şi-ar dori mult să poată participa la Olimpiadă, deoarece sportul pe care îl practică este, alături de judo, singura probă olimpică dintre toate artele marţiale. Înainte de asta, va trebui să participe la pre-calificări, care vor avea loc în acest an. Asta dacă va apărea posibilitatea, deoarece se pare că la nivelul Federaţiei cluburilor de taekwondo s-a decis să nu se meargă, din lipsă de fonduri.
Între timp, Alin Marian încearcă să-şi omologheze statutul de campion naţional. România are opt campioni naţionali, la patru categorii, băieţi şi fete.

Ce îi place.

Spune că-i place să iasă cu prietenii într-un loc retras, nu în oraş. Îi plac mult artele marţiale pe care o practice şi îi place să antreneze copiii, ceea ce şi face cu succes şi cu rezultate. Spune că, dincolo de antrenament, se simte bine şi se distrează de minune cu elevii săi.

Ce nu îi place.

Detestă lipsa de punctualitate. Nu-i place indiferenţa, lipsa de interes a oamenilor faţă de cei care au nevoie de ei. Urăşte incompetenţa şi dezinteresul: „Mă deranjează când oamenii te amână atunci când ai o problemă sau când soliciţi ceva. Spun: haide mâine, haide săptămâna viitoare, şi fac asta doar ca să scape de tine“.

Întrebare şi răspuns:

Ţi-au schimbat artele marţiale într-un fel personalitatea?
A.M.: Da, mi-a schimbat-o mult. Până am început să practic eram cam dezorganizat. De atunci am devenit mult mai disciplinat. Dar m-a schimbat şi în sensul că acum am devenit conştient de respectul faţă de ceilalţi. Acesta este şi scopul artei marţiale: respect şi muncă. Trebuie să ştii să câştigi, dar să şi pierzi.

Profil:
Născut. 30 aprilie 1987, Zalău
Studii. Facultatea de Ştiinţe Economice Zalău
Familie. Necăsătorit

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite