Alexandru Vegh: „Judecătorii nu vor să rezolve cazul fermei din Şamşud”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Şamşud, cetăţenii se judecă de ani de zile cu o societate comercială
La Şamşud, cetăţenii se judecă de ani de zile cu o societate comercială

Numai 71 de cereri de punere în posesie au rămas nesoluţionate la Legea 247-2005, în judeţul Sălaj. Prefectul judeţului, Alexandru Vegh, a afirmat că şi acestea vor fi soluţionate în cel mult două luni.

„Problema este că foarte multe din hotărârile noastre au fost atacate în instanţă, iar la fondul forestier avem hotărâri ale instanţei care încă nu sunt puse în aplicare pentru circa 1.500-2.000 de hectare”, a afirmat prefectul.
Alexandru Vegh mai spune că există cazuri vechi, încă de prin 2002, care nu au fost încă soluţionate de instanţă. „În cazul fermei din Şamşud, dosarul este blocat la noi, la Tribunalul din Zalău. Eu cred că nu se vrea rezolvarea lui, pentru că nu mai găsesc altă explicaţie pentru motivele celor care judecă acest caz pentru a nu da un verdict final”, a mai spus prefectul.
Este vorba despre o fermă din comuna Şamşud, pentru care cetăţenii comunei se judecă de ani de zile cu o anume societate privată, SC Polmicola SA, pentru 212 hectare de teren. Hotărârea Consiliului Judeţean a fost, la vremea respectivă, în favoarea cetăţenilor care au demonstrat cu acte în regulă că au fost titularii suprafeţelor de teren.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite