UPDATE: Alegeri parţiale în comuna Surduc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei aproximativ 3.000 de localnici cu drept de vor din comuna Surduc sunt chemaţi astăzi la urne pentru a-şi alege alţi consilieri locali, fostul consiliu fiind dizolvat printr-o sentinţă civilă a Tribunalului Sălaj.

ORA 16.00: Potrivit datelor primite de la reprezentanţii primăriei, până la ora 14.00 de prezentase la vot 35 la sută din populaţia cu drept de vot a comunei, adică aproximativ o mie de persoane. Conform aceloraşi surse, nu au fost semnalate incidente. Cetăţenii cu drept de vot îşi pot expirma opţiunea electorală până la ora 21.00. Ei au de ales 87 de candidaţi, câte 17 (listă completă) din partea PDL, PSD, PNL, PNŢCD şi UNPR, plus doi candidaţi independenţi.

Comuna Surduc funcţionează de mai bine de un an de zile fără consiliul local, structura fiind desfiinţată printr-o sentinţă a Tribunalului Sălaj din 1 aprilie 2010, care a răspuns, astfel, solicitării formulate de primarul Ionel Chira. Acesta sesiza faptul că, în perioada septembrie - noiembrie 2009, consilierii nu s-au prezentat la şedinţele convocate de primărie, întrunindu-se, astfel, condiţiile pentru dizolvarea de drept a consiliului local.

Demersurile de organizare a unor alegeri parţiale anticipate pentru comuna Surduc au fost întârziate de un recurs făcut la Curtea de Apel Cluj împotriva sentinţei Tribunalului Sălaj chiar de către primarul Ionel Chira, care spunea că, de fapt, nu a cerut dizolvarea consiliului, ci numai retragerea mandatelor pentru anumiţi consilieri. Curtea de Apel a respins recursul în luna septembrie 2010.

Prin urmare, în luna decembrie, Executivul a stabilit, printr-o hotârăre de guvern, ziua de 16 ianuarie 2011 ca dată pentru alegerea unor noi consilieri în comuna Surduc. Sunt puse la bătaie 13 mandate.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite