„Alba-neagra“ cu absolvenţii de la „Spiru Haret“: nimeni nu ştie ce se întâmplă cu „relicenţierea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei aproape 2.000 de absolvenţi de la Centrul Zalău al Universităţii „Spiru Haret“ din 2008 şi 2009 încă nu ştiu dacă  săptămâna viitoare vor da sau nu iarăşi examenul de licenţă. Surse neoficiale spun că se aşteaptă o decizie a instanţei care să-i scape pe absolvenţi de un nou examen.

„Am aflat «pe surse» de aşa-zisa «relicenţiere». Nimeni nu ne-a zis nimic oficial până târziu. Şi tot «pe surse» am aflat, ulterior, şi că nu se mai dă examenul. Nimeni de la facultate nu ne spune nimic“, susţine, supărat, Lucian Ionuţaş, care a absolvit Dreptul la „Spiru Haret“ în 2009. El a aflat luna trecută că examenul de licenţă susţinut la terminarea facultăţii nu mai este valabil şi că trebuie să-l dea din nou în această lună. „Tot ce ştiu ştiu de pe un forum al studenţilor şi absolvenţilor «Spiru Haret», roadiro.ro, pentru că dacă suni la facultate nu afli nimic concret“, reclamă Ionuţaş.

De cealaltă parte, directorul Centrului Zalău al Universităţii „Spiru Haret“, Florian Tuduce, spune că motivul pentru care nu-i poate lămuri pe absolvenţii din municipiu este faptul că nici el nu deţine aceste informaţii. „Nici nouă nu ne spune nimeni nimic. Nici eu nu înţeleg ce este cu această lipsă de comunicare“, a declarat, astăzi, pentru „Adevărul de Seară“, Tuduce.

Proces: „Spiru Haret“ vs. Ministerul Educaţiei

Tăcerea aceasta din jurul examenului de „relicenţiere“ are în spate, se pare, o speranţă a conducerii universităţii că nu va mai fi nevoie de acest nou examen. Mai exact, universitatea a acţionat în instanţă Ministerul Educaţiei pentru recunoaşterea diplomelor eliberate în baza examenelor de licenţă din anii 2008 şi 2009. Procesul va avea loc vineri, 10 septembrie, iar reprezentanţii universităţii sunt încrezători că decizia instanţei le va fi favorabilă.

Reamintim că Ministerul Educaţiei a anunţat că nu va recunoaşte diplomele studenţilor de la „Spiru Haret“ înmatriculaţi în anul I în perioada 2005 – 2008 la forme de învăţământ şi specializări considerate neautorizate numai dacă aceştia vor susţine un nou examen de licenţă, în condiţiile impuse de minister. În această situaţie sunt majoritatea facultăţilor şi specializărilor universităţii. Nu intră sub incidenţa acestei modificări absolvenţii care s-au înscris înainte de 2005, chiar dacă au absolvit în 2008 sau 2009.

Primul examen, în 15 septembrie

Dacă instanţa nu va da vineri câştig de cauză universităţii, absolvenţii vor trebui să vină săptămâna viitoare la licenţă. Potrivit lui Florian Tuduce, în Zalău s-au înscris pentru examen doar  495 din cei peste 2.000 de absolvenţi vizaţi. Primii vor da examen cei de la Drept, în 15 septembrie. Urmează cei de la Administraţie Publică, în 16, şi restul specializărilor, în zilele următoare.

 

Declaraţie:

De ce sunt mai valabile diplomele celor care şi-au cumpărat licenţa cu 1.500 de euro? Noi măcar am dat un examen!“

Lucian Ionuţaş, absolvent

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite