Alarmant în Sălaj: Unu din zece elevi are cel puţin o corigenţă, iar unu din 15 are probleme cu disciplina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 3.000 de elevi au rămas corigenţi în semestrul I, 126 chiar la mai mult de patru materii, iar iar 1.736 s-au ales cu nota scăzută la purtare.

În ciuda investiţiilor uriaşe făcute în ultimii ani în învăţământul din Sălaj, rezultatele şcolare ale elevilor din judeţ sunt din ce în ce mai slabe. A spus-o astăzi, în faţa directorilor de şcoli reuniţi în şedinţă, inspectorul şcolar general adjunct Szabo Ştefan, care a prezentat Raportul privind starea învăţământului în semestrul I. Potrivit acestuia, din cei 31.813 elevi din judeţ, 2.221 au rămas corigenţi cel puţin la o materie, 790 au rămas cu situaţia neîncheiată iar 183 au renunţat la şcoală. În total, peste 3.000 de elevi au avut probleme cu situaţia la învăţătură în primul semestru, adică, în medie, unu din zece copii. Nici la disciplină nu prea excelează elevii sălăjeni. 1.736 dintre ei au încheiat semestrul cu nota scăzută la purtare, 323 au avut diverse abateri, iar 75 au fost exmatriculaţi.

Potrivit raportului, profesorii din Sălaj au şi o explicaţie pentru această situaţie: „lipsa de interes a elevilor şi părinţilor pentru educaţie, provenienţa elevilor din familii cu stare materială precară şi părinţii plecaţi în străinătate“. De cealaltă parte, familiile dau vina pe şcoală, pe care o consideră principala resposabilă de educaţia copiilor.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite