Agricultură performantă la Bobota şi Sărmaşag. Investiţii de un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul Judeţului Sălaj, Vegh  Alexandru a vizitat  o societate comercială din localitatea Bobota care a reuşit să achiziţioneze utilaje agricole în valoare de un milion de euro. Finanţarea pentru aceste utilaje a fost obţinută în cadrul unui proiect finanţat prin Fondul European Agricol  pentru Dezvoltare rurală (FEADR), cu sprijinul Uniunii Europene şi a Guvernului României.

Cu noile  maşini şi utilaje performante, care au fost achiziţionate prin acest proiect, Vasile Iancău, administratorul firmei, spune că se vor lucra aproximativ 500 de hectare de teren din comunele Bobota şi Sărmăşag pe care societatea le-a luat în arendă, de la peste 100 de proprietari. Culturile pe care fermierul le are în vedere sunt porumbul, grâul, rapiţa, orzul şi orzoaica.

Referitor la investiţia realizată de administratotul firmei din Bobota, dar şi activităţile pe care urmează să le întreprindă, prefectul Vegh a precizat  că apreciază astfel de iniţiative. „Cred că viitorul agriculturii la noi în judeţ, şi nu numai, este al fermierilor care vor lucra, în arendă sau ca proprietari, suprafeţe compacte, suprafeţe mari de teren. Următorul pas ar fi crearea unor spaţii pentru depozitarea recoltelor. Doar astfel fermierii noştri vor putea fi competitivi într-un domeniu dificil şi capricios”, a  spus reprezentantul guvernului în teritoriu.

Proiectul  „Achiziţii de maşini şi utilaje agricole la SC Agrobob SRL prin măsura 121 – Modernizarea Exploataţiilor Agricole” a avut o valoare totală de 945.944 euro, din care 50 la sută contribuţie proprie, şi a fost implementat în perioda 2009-2011.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite