Află cine a câştigat concursul de creaţie literară pentru liceeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandra Mureşan câştigă pentru a doua oară Marele Premiu
Alexandra Mureşan câştigă pentru a doua oară Marele Premiu

Cea de-a XVII-a ediţie a Concursului judeţean de creaţie literară pentru elevi şi-a premiat aseară câştigătorii.

S-a încheiat o nouă ediţie, a XVII-a, a Concursului judeţean de creaţie literară pentru elevi, organizat de Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău şi Cenaclul Literar "Silvania". 12 autori de poezie şi opt de proză s-au înscris în competiţia pentru premiile în bani puse în joc de Casa de Cultură a Sindicatelor, iar un juriu format din profesorul Iuliu Suciu, preşedintele Cenaclului "Silvania", profesorul Ion Piţoiu Dragomir, profesorul Marcel Lucaciu, Daniel Hoblea şi jurnalistul Ileana Petrean - Păuşan au stabilit câştigătorii. Festivitatea de premiere a avut loc aseară, la Casa de Cultură, şi a consemnat o regretabilă absenţă, cea a profesorului Iuliu Suciu, internat în spital din cauza unei grave probleme de sănătate (însănătoşire grabnică!).



Juriul a hotărât să acorde Marele Premiu, în cuantum de 500 de lei, Alexandrei Mureşan, proaspătă absolventă a Colegiului Naţional "Silvania", care a participat la concurs cu un grupaj de poezii. Alexandra câştigă pentru al doilea an consecutiv Marele Premiu şi se remarcă şi prin rezultate de excepţie la şcoală - a absolvit liceul ca şefă de promoţie, cu media 10 pe toţi cei patru ani de studiu, şi a participat în fiecare an la faza naţională a Olimpiadei de limba şi literatura română, obţinând de fiecare dată premii sau menţiuni.

La secţiunea de poezie, premiul I a fost acordat elevei Anamaria Teglaş, clasa a XI-a la Liceul Teoretiv "Ion Agârbiceanu" Jibou. Premiul al II-lea i-a revenit Paulei Bărburaş, clasa a IX-a la Colegiul Naţional "Silvania", iar premiul al III-lea, elevei Szalantai Csilla Adela, clasa a IX-a la Grupul Şcolar "Mihai Viteazul" Zalău. S-a acordat şi o menţiune, iar ea s-a dus la Şimleu Silvaniei, elevei Cristina Talpoş, elevă a Colegiului Naţional "Simion Bărnuţiu".

Anamaria Teglaş
Denisa Petric

CLICK AICI PENTRU A VEDEA GALERIA

La proză, premiul I a fost acordat Mădălinei Man, clasa a X-a la Colegiul Naţional "Simion Bărnuţiu" Şimleu Silvaniei. Premiul al II-lea a fost adjudecat de către Denisa Petric, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Silvania" şi preşedinta Consiliului Judeţean al Elevilor Sălaj. A treia clasată a fost Paula Bărburaş, ocupanta locului al II-lea de la poezie, iar menţiunea a revenit la proză câştigătoarei de la secţiunea de poezie - Anamaria Teglaş.

Casa de Cultură a Sindicatelor a oferit premii în bani după cum urmează: 500 de lei Marele Premiu, 250 de lei - premiul I, 150 de lei - premiul al II-lea, 100 de lei - premiul al III-lea şi 75 de lei pentru menţiune.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite