Află aici unde şi când vor fi jocuri de artificii în Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
10 minute va dura focul de artificii în noaptea dintre ani
10 minute va dura focul de artificii în noaptea dintre ani

Sălăjenii din cele patru oraşe din Sălaj vor avea parte de artificii în noaptea dintre ani.Cei mai mulţi  bani  pentru artificii vor fi cheltuiţi în municipiul Zalău, suma, 5400 de lei, fiind egală cu cea care s-a cheltuit şi la revelionul de anul trecut.

Chiar dacă adnministraţiile de oraşe nu au mai cheltuit sume mari pentru iluminatul festiv de sărbători sau pentru organizarea de evenimente, primarii nu au renunţat la tradiţionalul foc de artificii din noaptea de revelion.

Bugetele pentru noaptea dintre ani sunt direct propoporţionale cu numărul de locuitori ai fiecărui oraş. Astfel, după Zalău, cu 5400 de lei, în topul cheltuielilor pentru revelion urmează Şimleu Silvaniei cu 4500 de lei, Jibou cu 3800 şi Cehu Silvaniei, cu 2500 de lei.

Radu Căpâlnaşiu, primarul Zalăului,  susţine că vroia, în primă fază, să renunţe la artificii, din cauza restrângerilor financiare. „Ne-am gândit ca măcar această bucurie să le-o oferim concitadinilor noştri, care nu-şi permit să petreacă revelionul în alte locuri”, spune Căpîlnaşiu. Conform declaraţiilor sale, artificiile vor costa la fel ca în 2009, 5400 de lei, şi vor lumina centrul Zalăului vreme de 10 minute.

La Şimleu, primarul dă şampania

Pe lângă focurile de artificii, pentru care se vor cheltui 4500 de lei din bugetul local, locuitorii din Şimleu, care vor merge în parcarea mare din centrul oraşului,  vor primi şi câte un pahar de şampanie din parte Primăriei. Primarul Septimiu Ţurcaş, ne-a declarat că pentru şampanie s-au mai cheltuit încă aproximativ 1000 de lei.

Eugen Bălănean, prim edilul Jiboului, spune că a negociat „la sânge” tariful pentru artificii. „De la 4500 de lei, cât ne cerea firma care se ocupă de artficii, am reuşit să  cădem la pace la 3800 de lei. Suma poate părea infimă, dar pentru un oraş mic precum Jiboul contează”, spune Bălănean.
Cel mai descurcăreţ s-a dovedit a fi Varga Andrei, primarul din Cehu Silvaniei. Şi locuitorii celui mai mic oraş din judeţ se vor bucura de artificii la cumpăna dintre ani, numai că primăria va plăti mult mai puţin, comparativ cu celelalte oraşe. „Am făcut o înţelegere pe mai mulţi ani cu firma care aduce artificiile. A lucrat cu ei şi la Zilele Oraşului, sau la alte evenimente importante, astfel că, pentru zece minute de jocuri de artificii, vom plăti numai 2500 de lei”, explică Varga.

Cifră:
5400 de lei vor costa artificiile de Revelion în Zalău.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite